2024. május 3. - Tímea, Irma

Felértékelődött az SZDSZ javaslata

A jelenlegi világgazdasági helyzetben felértékelődött az SZDSZ költségvetési plafonra vonatkozó javaslata - jelentette ki Horn Gábor, a liberális párt ügyvivője csütörtökön a Magyar Televízió Nap-kelte műsorában, hozzátéve azt, hogy az SZDSZ-frakció a nap
2008. október 9. csütörtök 08:48 - Hírextra
Plafonjavaslatunk ma érvényesebb, mint amikor benyújtottuk - jelentette ki a politikus a reggeli műsorban. Hozzátette: kezdeményezésük segítene abban, hogy megnézzék, hol lehet megtakarítani a költségvetésben.

Horn Gábor szerint meg kell vizsgálni, hogy a jelenlegi világgazdasági helyzetben az adócsökkentésnek hol vannak a mértékei és határai. "Az adócsökkentés egy ilyen helyzetben nem hogy nem zavaró tényező, hanem javítja a versenyképességet" - fogalmazott.

Az ügyvivő azt mondta, a pénzügyi világgazdasági válság itt van Magyarországon, erre reagálni kell, egy asztal köré kellene ülnie az érintetteknek.

A képviselő megerősítette pártja korábbi álláspontját, hogy jelenlegi formájában nem támogatják az adótörvényeket és költségvetést. De lehet olyan büdzsé vagy adótörvény, amit megszavaznak - jegyezte meg.

Horn Gábor közölte, a nap folyamán összeül a frakció, és benyújtanak az adótörvényekhez egy módosító csomagot, amelyben benne lesznek azok az elemek, amelyekről eddig is beszéltek.

Egy kérdésre válaszolva Horn Gábor azt mondta, az SZDSZ kampányfőnökeként úgy gondolja, hogy pártja "június végére, július közepére, az európai uniós választásokra fel tudna készülni egy parlamenti választásra". Nekünk azt a lécet mindenképpen meg kellene ugranunk - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását