2024. május 2. - Zsigmond

Már nyolcan meghaltak az országban a hétvégén

Nyolcan haltak meg Magyarországon balesetek miatt a hétvége első felében, egyik balesetben hárman vesztették életüket.
2009. július 19. vasárnap 07:33 - HírExtra
Szombat délben autóbusszal ütközött össze Hajdúböszörmény és Hajdúvid között az a személygépkocsi, amelyben hárman meghaltak. Kerek László, a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese tájékoztatása szerint a két jármű frontálisan ütközött, a személygépkocsiban utazó három személy holttestét a tűzoltók feszítővágókkal szabadították ki a roncsból.

Az autóbuszon utazók közül egy személy könnyebben sérült. Őt a mentők a debreceni Kenézy Kórház baleseti sebészetére szállították - mondta el az MTI-nek a mentőszolgálat ügyeletese.

Egy néző vesztette életét Dunakeszin a repülőnapon, miután a búcsúmutatvány végrehajtása közben lezuhant egy Zlin-142-es kisrepülőgép.

Egy szemtanú szerint a kisgép egy hirtelen széllökés miatt zuhanhatott le; Dóra György, a dunakeszi repülőtér biztonsági szolgálatának munkatársa elmondása szerint a gyakorlatot végző három kisgép végül még szeretett volna elbúcsúzni a nézőktől, és egyikük mélyre ereszkedve egy speciális hurkot akart csinálni, amikor egy hirtelen széllökés a hátára fordította a gépet, amely lezuhant. A gép zuhanás közben sodorta el a reptéri biztonsági cég egyik munkatársát, aki a baleset következtében halálos sérüléseket szenvedett - mondta.

A repülőgép pilótája súlyos sérüléseket szenvedett, őt mentőhelikopter vitte el a helyszínről az Árpád kórházba. Bogosi Tibor, a budapesti Árpád kórház ügyeletvezetője az MTI-nek elmondta: a pilóta ugyan életveszélyes sérüléseket szenvedett, de állapota jelenelg stabil.

Az MTI értesülései szerint a nézők soraiban egy 12 éves gyerek is súlyos sérüléseket szenvedett.
Két motoros is meghalt szombaton, egyikük kora délután lesodródott az úttestről Méhkerék és Újszalonta között.

A rendőrség közlése szerint a 33 éves méhkeréki férfi által vezetett motorkerékpár eddig ismeretlen okok miatt tért le az útról, a baleset következtében a motoros a helyszínen meghalt. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit - tájékoztatott Pengő Erzsébet, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
Egy másik motoros Szentendrén halt meg, miután eddig ismeretlen okból a Szentlászlói úton letért az útról és felborult - közölte Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője szombaton az MTI-vel.

Hozzátette: a baleset körülményeit a Szentendrei Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya vizsgálja.

Egy harmincéves férfit a vonat gázolt el Nagykanizsán; a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese közölte: a helyi férfit a Csengery úti vasúti átjáróban ütötte el a vonat, a helyszíni szemle adatai alapján az idegenkezűség kizárható. A férfi halálának körülményeit a Nagykanizsai Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja - tette hozzá a Salamon Róbert.

Budapesten a 2-es metró vonalán a Stadionok megállónál egy 50 év körüli nő vesztette életét a vágányok között. Szilágyi Károly BKV szóvivő közlése szerint szombaton reggel 6 órakor egy utas nyomta meg a peron vészkapcsolót, mert a Stadionok metrómegálló alagútjában, a vágány között meglátott valakit. Kiderült, hogy egy 50 év körül nő került a sínek közé, aki ekkor már halott volt, az okokat egyelőre vizsgálják.
A szóvivő hozzátette: a mentősök tájékoztatása szerint a nő nem áramütéstől halt meg, feltehetően egy rosszullét miatt szédült be a vágányok közé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását