2024. május 2. - Zsigmond

Vádat emeltek a fiatal gyilkosok ellen

Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt a Somogy Megyei Főügyészség vádat emelt az ellen a két kaposvári középiskolás ellen, akik ez év májusában Kaposvárott egy elhagyatott tóhoz csalták gimnáziumi osztálytársukat,
2008. október 8. szerda 12:13 - Hírextra
Egerváriné Lucza Gyöngyi, a megyei főügyészség szóvivője szerdán az MTI-nek elmondta: a vádlottak előzetes letartóztatásban várják a bírósági tárgyalást. Az ügyész zárt tárgyalás megtartását indítványozta.

A Somogy Megyei Főügyészség a rendőrségtől kapott csaknem háromezer oldalas nyomozati anyag alapján készítette el a vádiratot.

A rendőrségen tett vallomásuk szerint a 16 éves fiatalok azért ölték meg a nagyatádi fiút, mert korábbi barátjuk "eltávolodott tőlük, lekezelően, nagyképűen viselkedett, agresszíven bánt velük".

Az ügyészségi szóvivőtől kapott tájékoztatás szerint a vádlottak bűncselekmény elkövetése előtt körülbelül egy hónappal határozták el, hogy megölik az osztálytársukat. Két héttel a gyilkosság előtt felderítették a tó környékét, egy gödröt is előkészítettek a holttestnek, de az nem volt elég mély, ezért úgy határoztak, hogy a holttestre szigetelőszalaggal köveket rögzítenek és elrejtik a tóban. (A szigetelőszalagot egy kitalált mesével a gyilkosság napján a későbbi áldozatukkal vetették meg.)

Később még egyszer visszamentek a tóhoz, mindent előkészítettek és gyakorolták, hogy miként hajtják majd végre a gyilkosságot.

Május 21-én délután azzal az ürüggyel, hogy egy géppisztolyt találtak, a tóhoz csalták a gyanútlan osztálytársukat, akit az előre odakészített bottal és vésővel ütlegeltek, majd a már földön fekvő fiút fojtogatták, mellmagasságból súlyos betondarabokat ejtettek az arcára. Az eszméletét vesztett, de még életjeleket mutató fiút végül a tóba lökték.

Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a bántalmazás és a bekövetkezett halál között egyértelmű a közvetlen okozati összefüggés.
A kegyetlen fiatalokat akár 15 év szabadságvesztésre is ítélhetik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását