2024. április 27. - Zita

Nem hosszabbítja meg Kovács Katalin szerződését az MTK

Az MTK elnöksége egyhangúlag helybenhagyta a fegyelmi bizottság elmarasztaló határozatát és úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg Kovács Katalin 2008. december 31-én lejáró szerződését.A klub MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a határozat részletes i
2008. október 8. szerda 19:50 - Hírextra
A kétszeres olimpiai és 23-szoros világbajnok ellen egyesülete azért indított fegyelmi eljárást, mert Kovács a válogatókon nem klubtársaival ült egy hajóban és ezzel cserbenhagyta az MTK-t.

A klub még a pekingi olimpia előtt indított fegyelmi eljárást a kajakos ellen, mondván: cserbenhagyta az egyesületet és a válogatókon nem olyan összetételű négyesben vett részt – Fábiánné Rozsnyói Katalin irányításával -, amelyben MTK-s versenyzők voltak. Kovácson kívül még Paksy Tímea és Fazekas Krisztina áll az MTK alkalmazásában, a klub álláspontja szerint velük kellett volna rajthoz állnia, ő viszont - miután elhagyta a sikertrénert - Janics Natasát, Kozák Danutát és Szabó Gabriellát választotta.

A fegyelmi testület úgy határozott, hogy vonják meg Kovács prémiumát, a döntés ellen a versenyző és ügyvédje fellebbezést nyújtott be, ezt követően ült össze szerdán az elnökség.

"Még arról sem értesítettek, hogy ma lesz az ügy fellebbviteli tárgyalása" - mondta Fábry György, Kovács ügyvédje, aki az MTI-től értesült a döntésről. "Az MTK fegyelmi szabályzata szerint a versenyzőt megilleti a védekezés joga, azt nem tudjuk, ezt hogyan gyakorolhatja, ha ügyének a tárgyalására nem hívják meg. A prémiummegvonás egymillió forint körüli összeget jelent. Mivel még szóban sem értesített a klub a mai döntésről, így természetesen az írásos indoklást sem ismerem. Ha ezt megkapom, akkor a sportolóval közösen döntünk a lehetséges további lépésekről. Nem tartom kizártnak, hogy lesz még folytatása ennek az ügynek."

Kovács az MTI-nek annyit mondott, hogy előbb az ügyvédjével szeretne egyeztetni, mielőtt kommentálja a döntést.Farkas Ferenc, az MTK-Erzsébetváros ügyvezető elnöke nem kívánt semmit hozzáfűzni a klub közleményéhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását