2024. május 3. - Tímea, Irma

Megraguláznák Robin Hoodot

Kivenné a távhőtermelés céljára létrehozott gazdasági társaságokat a Robin Hood-adó hatálya alól Kovács Tibor szocialista képviselő, aki az erről szóló törvényjavaslat szerdán kezdődő vitája előtt az MTI-nek elmondta: ha az előterjesztés célja a távhőt ig
2008. október 8. szerda 15:27 - Hírextra
Az MSZP-frakció helyettes vezetője azt is javasolja, hogy a távhőtermelő minden szükséges adatot bocsásson a távhőszolgálató rendelkezésére. A Kovács Tibor által beadott módosító indítványok között szerepel az is, hogy kormány által javasolt 90 napról 30 napra csökkenjen az energia hivatali árfelülvizsgálat.

Ennek oka, hogy ha negyedévente változik a gáz ára, akkor a 90 napos felülvizsgálati határidő miatt a következő áremelés összecsúszna az előző hatásával.Szanyi Tibor, a szocialista távhő munkacsoport vezetője az MTI-nek elmondta: a frakció javasol módosításokat a Robin Hood-adóról szóló törvényen, ám ezeket még egyeztetni kell.

Mint mondta, nem tudni még, hogy a frakció támogatja-e azt a módosító indítványt, amely szűkítené az adóalap körét. Hozzátette: azon is gondolkodnak, hogy nem tekintenék a 8 százalékkal terhelt adóalap részének azokat a tevékenységeket, amelyeket hatósági ár határoz meg, beleértve a rendszerhasználati díjakat. Azaz az adó kiszámításához szükséges alap csökkenne - mondta.
Árfelülvizsgálatnál az eddigi 90 napos "huzavonát" 30 napra rövidítenénk - mondta Szanyi Tibor.
A szocialisták emellett a távfűtéses házak döntési mechanizmusát segítő 50 százalékos szabályt kiterjesztenék a lakószövetkezetre is - tette hozzá Szanyi Tibor.

A parlament szerdán folytatja le a távhőszolgáltatás versenyképesebbé tételéről szóló törvényjavaslat általános vitáját. A kormány javaslata szerint jövőre 8 százalékos jövedelemadót vetnének ki az energiatermelő és -kereskedő cégekre. Az ellenzéki pártok nem támogatják a kabinet elképzelését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását