2024. április 28. - Valéria

Borosnak tea nélkül nem megy

„Szundi” üzemmód, kibattyogás a konyhába, lustizás, teljes kiőrlésű hideg/meleg váltakozó zuhany. Ezek mind-mind hozzátartoznak a reggeli ébredéshez, nem csak nekünk, hanem ismert magyar sztárjainknak is.
2008. október 8. szerda 07:15 - Fáska Ágnes
Mindenki számára jól ismert reggeli mozdulatsor: éktelen sípolás, pityegés. Rémület. Már megint itt van a reggel, ami, ahogyan az lenni szokott, hamarabb érkezett, mint vártuk. Igaz, soha sem tud jókor jönni, hacsak nem délelőtt tizenegy óra körül kopogtatna, azt is halkan. Fáradt kézmozdulat, „szundi” üzemmód bekapcsolva. Csak még öt percet, jó, talán tíz percet, sok tíz percet. Ez megy körülbelül fél órán keresztül. Majd engedünk a telefon vagy a vekker vagy bármi akaratának és álmosan kibattyogunk a konyhába egy kis szíverősítő feketéért és némi reggeliért. Ezután nem is eshet jobban semmi, mint visszabújni a meleg takaró alá, egy kicsit lustizni. Ez a reggeli ébredéseknek az egyik változata, a másik, hogy az első óracsörgés után egyből kippatanunk az ágyból, gyorsan elkészítjük reggelinket és meleg kávékakaóteánkat, majd lassan, komótosan elfogyasztjuk, hogy jól induljon a napunk. Lássuk be, az emberek jelentős hányada a legelső tábort erősíti.

Magyar sztárjaink viszonylag könnyen ébrednek. Így van ezzel Dukai Regina énekesnő is, de a felkelés után nehezen szedi össze magát. „A lányoknak szerintem sokkal nehezebb az ébredés, mint a fiúknak: haj, smink, mit vegyek fel, stb.” A reggelivel, mint ahogy sok ember, ő is hadilábon áll. Inkább csak joghurtot vagy csokis-karamellás italt iszik, hogyan azért legyen valami a gyomrában.

Boros Lajos is jól viseli a hajnali felkelést. Rádiós műsorvezetőként minden reggel 4:40 kor kel. Amint megszólal az ébresztőórája, azonnal felkel, nehogy a család többi tagja is felébredjen rá. „Ezután van egy kis átmenet a vízszintesből a függőlegesig. Ez még az a pillanat, hogy bármikor vissza tudnék aludni, ott kell legyőzni magamat.” A napi indító tea soha nem maradhat el. Ez a szeánsz hozzátartozik, hogy jól induljon a napja.

Adunk néhány tanácsot, ötletet, hogy könnyebben induljon a nap!

Friss zuhany és reggeli

A reggeli zuhanynál nincs is kellemesebb, frissítőbb érzés. Percek alatt újjávarázsolja testünket-lelkünket egyaránt. Főleg, ha a jól bevált módszert alkalmazzuk: skótzuhany, ismertebb nevén, hideg/meleg vizes váltakozó zuhany. Ezután egy finom reggeli csak tovább tudja fokozni a már meglévő hangulatunkat. Fontos, hogy soha ne induljunk el otthonról üres gyomorral. Jobb lesz a teljesítményünk, ha teljes kiőrlésű müzlit fogyasztunk joghurttal és gyümölccsel, de ugyanilyen jó, ha teljes kiőrlésű kenyeret eszünk felvágottal vagy dzsemmel, ki ahogy szereti, esetleg egy könnyű rántotta is belefér.

Egy kis nyújtózkodás

Miután kikeltünk szeretett ágyunkból, nyújtózzunk egy nagyot. Emeljük fel a kezünket a magasba, mozgassuk át kezünket, lábfejünket és nyakunkat. Ezek a mozdulatok szigorúan lassan történjenek. Majd jöhet a ki és belélegzés: orron be, szájon ki, ezt is lassan. Javítja a keringési rendszert, valamint az agy és az izmok működését. Ettől biztos, hogy nyugodtan indulunk útnak.

Ébresztő testi örömök

Bearanyozza napunkat, ha párunk ölelő karjaiban ér a reggel. Egy könnyed, simogató szeretkezés egész napra feltölt energiával. Azonban, ha el szeretnénk kerülni a kellemetlen, reggeli szájszagot, érdemes hátsó pozitúrában végezni az aktust. Reggel még merevebbek az izmok, csikorognak az ízületek, ezért érdemes kevésbé nyakatekert pozíciót választani.

Szóljon hangosan…

Lehet akár rádió vagy tévé. A lényeg, hogy vegyük magunkat körül valami zsivajjal. Egy kis dudorászás, egy kis csípőringatás és máris jókedvünk lesz. Nem beszélve arról, hogy kedvenc zenénkre sokkal jobban megy a reggeli készülődés: zuhanyzás, fogmosás, sminkelés, férfiaknak borotválkozás, öltözködés.

Egy ilyen reggeli ébredés után, nincs lehetetlen számunkra. Induljon hát a nap!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását