2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

A hazai galériák külföldi promójára

A hazai kortárs művészeti galériák nemzetközi művészeti vásárokon való szereplését segíti a csütörtökön induló Visitors Program, melynek keretében a világ legjelentősebb kortárs művészeti vásárainak képviselői látogatnak el Magyarországra - közölte a prog
2008. október 8. szerda 20:45 - Hírextra
A Reneszánsz évhez kapcsolódva útjára indított program keretében 18-20 művészeti vásár igazgatója, kurátorára jön majd Budapestre, s a szervezett program során kortárs művészeti galériákat, intézményeket látogatnak, valamint találkoznak és megismerkednek a magyar kortárs művészeti szakma képviselőivel.

A magyar fővárosba érkező első vendég Moholy-Nagy László unokája, Daniel Hug lesz, aki egyben a világ legrégebbi művészeti vására, a kölni Art Cologne új igazgatója; Daniel Hug csütörtöktől szombatig vendégeskedik Magyarországon és találkozik a hazai kortárs művészet szereplőivel.
A Műcsarnok tájékoztatása szerint a Visitors Program célja elősegíteni a hazai kortárs galériák és az általuk képviselt művészek megjelenését azokon a rangos, a nemzetközi művészet és műkereskedelem színe-javát képviselő, igen kompetitív vásárokon, amelyeken eddig magyar résztvevők csak elenyésző számban voltak jelen.

A ritka részvétel egyik oka a hazai kereskedelmi galériákra háruló magas részvételi költség, a másik a fokozott nemzetközi érdeklődés, hiszen a jelentősebb művészeti vásárokra három-ötszörös a túljelentkezés. A vásárokra jelentkező hazai galériáknak nemcsak a rendkívül erős mezőnyben kell helytállniuk, szigorú szakmai követelményeknek kell eleget tenniük, de az is fontos, hogy megfelelő kapcsolatrendszerrel rendelkezzenek - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A programhoz az Oktatási és Kulturális Minisztérium 6 millió forint keretösszegű támogatást nyújt 2009 április végéig.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását