2024. május 6. - Ivett, Frida

Újabb műtét vár a külföldi sérültre

Bár stabilizálták az állapotát, de a mai napon egy újabb műtét vár még arra a fiatal német nőre, aki a tegnapi, monorierdei vasúti tragédia egyik életveszélyes sérültje volt, s akinek a kilétét csak éjszakára sikerült kideríteni - értesült a HavariaPress
2008. október 7. kedd 09:46 - Hírextra
A német állampolgárságú 20 éves nő a Debrecenből Budapestre tartó Intercity vonaton utazott, amikor súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett a négy halálos áldozatot követelő vonatbalesetben. Az Állami Egészségügyi Központ intenzív osztályán időközben sikerült stabilizálni az állapotát, de a mai napon még egy arcrekonstrukciós műtét vár rá. Jelenleg még 12 ember van kórházban, közülük néhányan intenzív osztályon, de várhatóan a nap folyamán többen is elhagyhatják az egészségügyi intézményt, illetve állapotuk javulásával más osztályra kerülhetnek át. Mint a hírügynökség korábban hírül adta, a Budapest-Cegléd vasútvonalon tegnap délelőtt történt balesetben egy férfi és két nő a helyszínen, egy életveszélyes sérült pedig kórházba szállítás után hunyt el. 26 sérültet szállítottak kórházba, közülük tizennégyen már hazamehettek, 12 embert pedig még jelenleg is kórházban ápolnak. A kedd reggeli adatok szerint két sérült állapota életveszélyes, másik háromé súlyos, de mindegyikük stabil állapotban van. A műszaki mentés munkálatait hétfő este fél tízkor befejezték, s a kedd hajnali üzemkezdetre helyre is állt a vasúti közlekedés ezen a vonalszakaszon. A tragikus baleset miatt benyújtotta lemondását a közlekedési miniszter és két vasúti felsővezető, közülük a kormányfő csak Heinczinger István MÁV-vezérigazgató lemondását nem fogadta el. A MÁV-START Zrt. továbbra is kéri, hogy a balesetet szenvedett utasok mihamarabb juttassák el kártérítési igényüket a MÁV-START ügyfélszolgálatához, vagy az Allianz Hungária Biztosítóhoz. Tájékoztatásuk szerint a vasúttársaság balesetbiztosítása és felelősség-biztosítása kiterjed a különböző káresemények rendezésére is. Minden menetjeggyel vagy bérlettel rendelkező utas biztosított, a kárbejelentést viszont minden érintettnek egyedileg kell majd megtennie: ehhez az illető érvényes jegye, személyi adatai, orvosi látleletei, illetve a kórházi zárójelentései szükségesek hozzá. Ha a vasút felelőssége a baleset bekövetkezéséért megállapításra kerül, az érintettek további kárigényt is érvényesíthetnek a felelősségbiztosítás keretein belül, de ez csak a későbbi vizsgálatok alapján dőlhet majd el. A biztosító a kártérítési összeget a kárigény elbírálásához - a jogalap, a tényállás és a felelősség tisztázásához szükséges adatok rendelkezésre állása esetén - 30 napon belül fizeti meg.
Forrás: havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását