2024. április 29. - Péter

"Lejárt lemez" a Gyurcsány-programokról

Lejárt lemez címmel Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elmúlt években meghirdetett programjainak főbb kijelentéseit gyűjtötte össze és osztotta szét CD-n szocialista képviselők között a Fidelitas több képviselője kedden az Országgyűlésben.
2008. október 7. kedd 15:06 - Hírextra
Gyurcsány Ferenc kormányzati alkalmatlanságára mi lehetne jobb bizonyíték, minthogy három és fél év alatt nyolcadik programját terjesztette be - mondta Cser-Palkovics András, a ellenzéki párt helyettes szóvivője, aki négy Fidelitas által a parlamentbe delegált képviselőtársával együtt tartott sajtótájékoztatót.

Cser-Palkovics András szerint a kormányfő legutóbbi, Megegyezés címet viselő programja már a megjelenése utáni órákban megbukott, megbuktatták az érdekképviseleti, szakmai és civil szervezetek, valamint gazdasági elemzők. Megbukott ugyanúgy, mint ahogy a korábbi programok is - mondta, hozzátéve: sorozatban kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc nem akar kormányozni, hanem kampányeszközökkel akarja irányítani Magyarországot.

Mint elhangzott, a CD-n a 2005 februárjában meghirdetett Munka, otthon, biztonság, az ugyanezen év májusában közzétett Száz lépés, valamint az egy évvel később Szabadság és szolidaritás címmel meghirdetett programokból szerepelnek a miniszterelnök által elmondott mondatok.

Tartalmazza a CD a 2006 júniusában született Új egyensúly programot, a 2007 szeptemberében hirdetett 48 pontos programot, a Tisztasági csomagot 2007 októberéből, az idén februári Új polgárosodás programot, és az augusztusban hirdetett Megegyezés programot is.

A programokban sok minden közös, legfőképpen az, hogy általában semmi sem valósult meg belőlük úgy, ahogy Gyurcsány Ferenc elmondta - összegezte az ellenzéki képviselő.
"Maguk ezek a programok, maga ez a módszer és maga Gyurcsány Ferenc is egy lejárt lemez" - fogalmazott Cser-Palkovics András.

Az ellenzéki képviselők a sajtótájékoztató után valamennyi szocialista képviselő parlamenti asztalára letették a lemezt, illetve átadták azt a teremben tartózkodó képviselőknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását