2024. május 14. - Bonifác

Félreértések a lengyel focibotrány döntéshozói között

Miroslaw Drzewiecki lengyel sportminiszter hétfő esti sajtótájékoztatóján azt mondta, legkorábban pénteken kerülhet sor a labdarúgó-szövetséget (PZPN) ideiglenesen irányító felügyelőbiztos, Robert Zawlocki visszahívására.
2008. október 7. kedd 06:10 - Hírextra
A nemzetközi szövetség (FIFA) közleménye szerint a sportminisztérium és a PZPN közötti megállapodás lényege, hogy keddtől az október 30-i tisztújító közgyűlésig ismét a múlt hétfőn visszahívott vezetés irányítja a PZPN munkáját. A nemzetközi szövetség az európai szervezettel (UEFA) egyetértésben ezért nem büntette meg a lengyeleket.

"A FIFA és UEFA részére is elküldött egyezség leglényegesebb pontja, hogy a PZPN régi irányítóinak munkáját október végéig egy független bizottság felügyeli" - mondta Drzewiecki. "Ez a testület azonban pénteken tartja alakuló ülését, addig mindenképpen marad a felügyelőbiztos a PZPN élén."

A FIFA azért fenyegette meg tagságának felfüggesztésével a PZPN-t, mert múlt hétfőn a sportminiszter a szövetség teljes vezetőségét visszahívta, a nemzetközi szövetség szabályai azonban szigorúan tiltják, hogy a kormány beavatkozzon a sportági szövetség belügyeibe.

A sportminiszter lépését azzal indokolta, hogy a PZPN jogszabályellenesen működik és nem tesz meg mindent a korrupció megszüntetéséért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását