2024. május 17. - Paszkál

Reggelig nem áll helyre a forgalom a vonatbaleset miatt

Várhatóan csak kedd hajnalra áll helyre a forgalom a Budapest-Cegléd vasútvonalon; hamarosan befejeződik a műszaki mentés a vasúti szerencsétlenség helyszínén - közölte a MÁV hétfő este az MTI-vel.
2008. október 6. hétfő 21:37 - Hírextra
A vasúttársaság tájékoztatása szerint a hétfő délelőtti baleset helyszínén, a Pest megyei Monorierdőnél a műszaki mentés munkálatainak befejező részét végzik a szakemberek. A következő órákban - így éjszaka is - eltávolítják a megsérült kocsikat, s helyreállítják a vasúti pályaszakaszt.
A Budapest-Cegléd vasútvonalon továbbra is korlátozásokra és késésekre kell számítani.

A MÁV arra hívta fel a figyelmet, hogy az InterCity vonatok kerülő útvonalon, Újszász érintésével közlekednek. Nyíregyháza-Debrecen felől a távolsági vonatok csak Szolnokig járnak, onnan átszállással utazhatnak tovább az utasok. Monor és Albertirsa között vonatpótló autóbuszok járnak.
A Monor-Üllő-Budapest és a Vecsés-Budapest vonalakon a MÁV-START Zrt. által kiállított vasúti bérleteket a Volánbusz Zrt. autóbuszain elfogadják egészen kedden 12 óráig.

A késések és kiesések miatt a megváltott pótjegyek és helyjegyek árát bármely állomás pénztárában, illetve a Keleti pályaudvar ügyfélszolgálatánál október 10-ig visszatérítik.A baleset körülményeit a rendőrség a MÁV szakembereinek bevonásával vizsgálja. A Közlekedésbiztonsági Szervezet független szakmai vizsgálatot folytat - írták a közleményben.

Monorierdőnél hétfő délelőtt egy személyvonat hátulról nekifutott egy InterCity szerelvénynek. Hárman a helyszínen meghaltak, huszonhét sérültet a mentők vittek kórházba. Egy sérült a kórházba szállítás után vesztette életét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását