2024. május 10. - Ármin, Pálma

Obamát "dekódolta" a rasszista tanár

Nem taníthat többé gyerekeket az Egyesült Államokban, Floridában egy általános iskolai tanár, amiért rasszista "megjegyzést" tett az elnökválasztási verseny demokrata jelöltjére, a fekete bőrű Barack Obamára - adta hírül a CNN és a Fox News hírtelevízió v
2008. október 5. vasárnap 19:09 - Hírextra
Greg Howard eddig Florida fővárosában, Tallahassee-ben tanított, ahol a minap "dekódolta" egy többségében fehér diákokból álló 7. osztályos csoport előtt, mit jelent szerinte Obama jelszava, a "Változás".

Az érthetőség kedvéért a táblára írta: a Változás (CHANGE) egyenlő azzal, hogy "Gyere segíts egy négert megválasztani" (Come Help A N-word Get Elected)". Az osztályban 17 fehér diákon kívül 6 fekete és egy ázsiai tanuló volt.

A tanárt először 10 napra felfüggesztették állásából, majd kötelezték, írjon bocsánatkérő levelet diákjainak. Howard nem térhet vissza az általános iskolába, amelynek 17 éve tanára, ezentúl csak felnőttek oktatásában vehet részt.

A szülők és a helyi közösségi vezetők felháborodtak a tanár viselkedésén, sokan azt követelték, hogy Howardot örökre tiltsák el a tanárkodástól.

Elmore Bryant, aki 40 évig tanított a térségben, Jackson megyében úgy fogalmazott, hogy Howard rasszista mérget oltott diákjaiba, s ez szerinte teljesen elfogadhatatlan és különösen rosszkor jött.
Az ügyet kivizsgálják, az sem kizárt, hogy megvonják Howard tanári képesítését.

Barack Obama illinois-i szenátor az első afro-amerikai politikus, aki megszerezte valamelyik nagy párt elnökjelöltségét, és akinek jó esélyei vannak a Fehér Házba jutáshoz. Az amerikai, főleg a liberális sajtóban időnként cikkek jelennek meg arról, hogy a többségi fehér szavazók egy része bizonyára faji előítéletből nem fog Obamára szavazni, konzervatív portálok viszont azt a tényt emelik ki, hogy a fekete kisebbség több mint 90 százalékos arányban Obamát támogatja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását