2024. április 27. - Zita

Megbukott a "Beindultunk"

Cser-Palkovics András szerint megbukott az MSZP "Beindultunk" elnevezésű kampánya, mert az emberek nem hiszik el ennek üzeneteit. A fideszes politikus vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a valódi kormányzás nem helyettesíthető több tízmi
2008. október 5. vasárnap 11:59 - Hírextra
Cser-Palkovics András emlékeztetett arra: a közvélemény-kutatások szerint a kampány négy fő állítását a megkérdezett emberek 70 százaléka kétkedéssel fogadta, és a szocialisták 20 százaléka sem értett vele egyet. Elmondta: a szocialisták a kampányban bizonyítani próbálták, hogy jól mennek a dolgok, miközben ez nincs így, hiszen alacsony a növekedés, magas az infláció, és egy év alatt 31 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma.

A fideszes politikus úgy látja, Gyurcsány Ferenc mögül a saját pártja is elveszett, hiszen a kampány beindulása óta egyetlen szocialista politikus sem használta a "beindultunk" szót.
Cser-Palkovics András kitért arra is: a Medián 2400 fős mintán készített közvélemény-kutatásából kiderült, hogy az emberek soha ilyen nagy mértékben nem támogatták az előre hozott választásokat, hiszen a megkérdezettek 46 százaléka látná ebben a megoldást.

Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta: "Nincs még itt a Kánaán, nem lehetünk elégedettek", de csökkent a szakadék a legszegényebb és a leggazdagabb emberek között.

Adatai szerint a jövedelmi különbségek a korábbi nyolc-kilencszeresről hétszeresre csökkentek.

Török Zsolt közölte, a számok azt bizonyítják, hogy az életszínvonal, és remélhetőleg az életminőség is javul amellett, hogy a szigorú költségvetési politikát betartotta az ország.
Nyakó István, az MSZP szóvivője múlt héten vasárnap jelentette be, országos kampányba kezd pártja az elmúlt két év gazdasági eredményeinek megismertetése érdekében.

A szocialisták október közepéig tartó kampányának üzenete, hogy óvatos derűlátásra van ok, mert az eddigi erőfeszítések után valami elindult, az idén már láthatóak és kézzel foghatóak az eredmények a gazdaságban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását