2024. április 19. - Emma

Tiltakoznak a vakok

Az amerikai vakok tiltakoznak José Saramago Vakság című regényéből készült film ellen; szerintük az alkotás sértő módon, egyfajta "szörnyetegként" ábrázolja őket. A vakok azzal fenyegetőznek, hogy körülveszik az Egyesült Államok 21 államában azt a 75 mozi
2008. október 4. szombat 06:16 - Hírextra
A Nobel-díjas portugál író megalapozatlannak és értelmetlennek találja a megmozdulást, hiszen a vakok olyan alkotásról nyilatkoznak, amelyet sajnálatos módon nem láthattak. Hozzátette: "a butaság nem tesz különbséget vakok és nem vakok között", és szerinte a tiltakozás egy, a semmiből táplálkozó, rosszkedvű megnyilvánulás csupán.

Az Egyesült Államokban 1998-ban megjelent regény annak idején több mint egymillió példányban kelt el.A mű arról szól, mi történne, ha hirtelen mindenki megvakulna egy országban. Saramago a TSF portugál rádióállomásnak úgy nyilatkozott, a regény allegorikus története és filmadaptációja ma is aktuális témát feszeget.A filmet a brazil Fernando Meirellles (Istenek városa, 2002) rendezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását