2024. május 4. - Mónika, Flórián

Szuperrangadó Barcelonában

Két madridi két barcelonai ellen 0 ez a spanyol liga hétvégi szenzációja. Angliában a sérülésektől sújtott Chelsea nagyon nehéz ellenfél az Aston Villa ellen készül, a Liverpool Manchesterben lőheti meg története ezredik Premier League-es gólját.
2008. október 4. szombat 10:20 - Hírextra
Olaszországban a Juve a bajnoki meccseken eredményes csatára, Amauri korábbi kenyéradói ellen igyekszik győzelemre vezetni csapatát. A Bundesligában H kontra H: Hajnal Tamás csapata Huszti Hannoverjét fogadja.

Az Arsenal már ma délután játszik a Sunderlanddel, Gera Zoltán - ugyancsak, magyar idő szerint, öt órától - régi csapata, a West Bromwich ellen játszik a Fulhammel, de az igazán nagynak ígérkező mérkőzések vasárnapra maradnak. Bár a vigyázó szemeket nyilván érdemes lesz majd a Tottenham-Hull City meccsre is vetni (Halmosi Péter csapata ugyan bravúrgyőzelmet aratott a legutóbbi fordulóban az Arsenal pályáján, de most legalább olyan nehéz feladata lesz az első győzelmére törő Spurs otthonában), a sláger a Man City-Liverpool és a Chelsea-Aston Villa meccsek lesznek.

A mezőny két veretlen csapata közül a Vörösök a hazai pályán az utóbbi egy és egynegyed szezonban különösen erős Man Cityhez látogatnak. A hazaiaknál játszanak a brazilok, a vendégeknél senki sem merné megtippelni az összeállítást, Rafa Benítez alkalmasint most is előáll majd néhány meglepetéssel. Az ellenben nem lenne meglepetés, ha a PSV ellen pihentetett Javier Mascherano visszatérne a csapatba. Babel és Torres kisebb rúgást kaptak a szerdai kupameccsen, de ez nem lesz akadálya a játékuknak.

Ha csak egy gólt is szerez a Liverpool, eléri az ezergólos álomhatárt a Premier League-ben. Korábban ez mindössze két csapatnak sikerült, a Man United immár 1226-nál, az Arsenal 1060-nál jár. A Citynek a Liverpool az egyik mumusa, ha összeadjuk a játékidőket, kilenc órája (!) nem tudott gólt lőni a Vörösöknek. Legutóbb 2005. április 9-én Kiki Musampa talált be a Man City mezében a Liverpool kapujába. Azzal 1-0-ra nyert csapata, egyébként 1995 áprilisa óta, nyolc hazai találkozón az volt a City egyetlen győzelme a Liverpol ellen.

A Chelsea némi túlzással lassan elfogy, ezért rossz előjelekkel várja a nagy négyesre leginkább veszélyes Aston Villát. A birminghami klub optimista szurkolói még azt is elképzelhetőnek tartják, hogy csapatuk megszakítja a Kékek 2004 februárja óta tartó, hazai bajnoki veretlenségét. 2008 őszén a Chelsea csak döntetlent játszott a Stamford Bridge-en a Tottenhammel és a Manchester Uniteddel is.

Felipe Scolari csapatából sérülés miatt hiányozni fog Essien, Ricardo Carvalho, Deco és Drogba is, John Terry sem egészséges, de hátpanaszai ellenére, újra megmutatva hihetetlen akaraterejét, játszani fog. Alex, valamint Joe és Ashley Cole szerepelnek a keretben, de az elmúlt napokban mindhárman sérültek voltak, a két névrokon ki is hagyta a kolozsvári mérkőzést. A Villában mindenki a fedélzeten: Martin Laursen, Curtis Davies, Gareth Barry és Nigel Reo-Coker nem játszotak a bolgár Litex Lovecs eleni UEFA-kupa-meccsen, hogy minél jobb erőben legyenek vasárnap.

Anglia, 7. forduló
Sunderland-Arsenal
West Bromwich-Fulham
Wigan-Middlesbrough
Blackburn-Manchester United
West Ham-Bolton (vasárnap)
Chelsea-Aston Villa (vasárnap)
Manchester City-Liverpool (vasárnap)
Tottenham-Hull City (vasárnap)
Portsmouth-Stoke (vasárnap)
Everton-Newcastle (vasárnap)
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását