2024. május 3. - Tímea, Irma

Nincs fantomcége a HospInvestnek

Az Andandors Consulting létező, régóta működő, bejegyzett cég - jelentette ki szombaton az MTI érdeklődésére Kollányi Gábor a HospInvest Zrt. elnöke arra az újsághírre reagálva, miszerint a HospInvest fantomcéggel kerestet ügyvezető igazgatót az egri kórh
2008. október 4. szombat 12:16 - Hírextra
A napilapot Mánya Kristóf főorvos, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) titkára, az "egri kórházvédők" szóvivője tájékoztatta arról, hogy tudomásuk szerint az Andandors Consulting nem létezik.
A Magyar Nemzet szombati száma szerint pénteken az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálata hivatalosan arról tájékoztatta az egri székhelyű Markhot Ferenc kórház munkatársait, hogy az Andandors Consulting Kft. október 3-án délelőtt 10 óra 54 perckor bejegyzésük szerint még nem létezett.

Annak ellenére, hogy a cég nem létezik, a gyakorlatban működik, s pályázatot hirdetett, a vezetői megbízatás jelentkezési határidejéül október 7-ét jelölte meg az egri kórház leendő üzemeltetőjének megbízásából - közölte az újsággal Mánya Kristóf.

Kollányi Gábor hangsúlyozta, hogy az Andandors Consultinggal már régebben együtt dolgoznak. A cég egyike azon társaságoknak, amelyek megbízást kaptak orvosok és szakdolgozók toborzására az egri kórházba.

Ugyanakkor megbízásuk nem terjed ki arra, hogy pályázatban keressenek ügyvezető igazgatót a kórház élére - szögezte le a cégvezető.
Kollányi Gábor szerint a félreértés abból adódhat, hogy a cégbírósági bejegyzésben a társaság Andandors Tanácsadó Kft.-ként szerepel.

Az egri kórházban működő érdekképviseletek hétfőtől részleges, határozatlan idejű, elsősorban a járóbeteg ellátást érintő sztrájkot hirdettek az intézményben, amennyiben a hevesi megyegyűlés nem mondja fel a HospInvesttel kötött, a kórház üzemeltetéséről szóló szerződést. Az akcióhoz csatlakozott a Liga Szakszervezet is; Gaskó István kilátásba helyezte, hogy hétfőn reggel 8 és 10 óra között Egerből nem indulnak vonatok.

A HospInvest közölte: mindenkit, akit a sztrájkolók Egerből elküldenek, ellátnak a cég üzemeltetése alatt álló hatvani, gyöngyösi és parádfürdői kórházakban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását