2024. április 27. - Zita

Elvehetik a lengyelektől az Eb-t

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) azzal fenyegeti Lengyelországot, hogy elveszi a 2012-es kontinenstorna rendezési jogát, ha nem állítják vissza a lengyel szövetség függetlenségét.
2008. október 4. szombat 17:06 - Hírextra
"A szabályok egyértelműek. Nem a kormány, hanem a labdarúgó-szövetség kapta a rendezési jogokat. Vagyis ha a testület nincs a helyén, vagy fel van függesztve, akkor nincs abban a helyzetben, hogy megrendezze a viadalt" - mondta az UEFA szóvivője, William Galliard.

Korábban a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) intézett ultimátumot a lengyelek felé, jelezve, hogy a lengyel kormánynak jövő hétfőig vissza kell állítania a helyi futballszövetség (PZPN) vezetését, ellenkező esetben kilátásba helyezte a tagságá felfüggesztését. Ez egyben azt is jelentené, ha nem helyezik vissza tisztségeikbe a lengyel futball irányítóit, akkor a válogatott csehekkel vívandó október 11-i, és a négy nappal későbbi, szlovákok elleni világbajnoki selejtezőmérkőzése elmaradhat, s a két riválisnak ítélik a meccsek három pontját 3-0-ás gólkülönbséggel.

A FIFA és az UEFA kedden úgy foglalt állást, hogy nem ismeri el a PZPN új irányítóit. Miroslaw Drzewiecki sportminiszter hétfőn hívta vissza a PZPN vezetőségét, és javaslatára a Lengyel Olimpiai Bizottság (PKOL) Robert Zawlocki személyében átmenetileg felügyelő biztost bízott meg a dirigálással. Drzewiecki döntését azzal indokolta, hogy a futballszervezet előzetes ígéreteivel szemben nem tette meg a szükséges lépéseket a korrupció megszüntetése érdekében, ezenkívül a PZPN alapszabályának több pontja megítélése szerint jogellenes volt. Az UEFA és a FIFA leszögezte, továbbra is a Michal Listkiewicz vezette szövetséget tekinti legitimnek.

Az ultimátum ellenére nem mond le a Robert Zawlocki. "Csak annyit mondhatok, hogy nem távozok a posztról. Engem a Lengyel Olimpiai Bizottság bízott meg, ezért ő is hívhat vissza" - mondta Zawlocki.

Donald Tusk lengyel miniszterelnök teljes támogatásáról biztosította sportminiszterét az ügyben, és a kormány nem hátrál ki a nagy port kavart döntést hozó Miroslaw Drzewiecki mögül.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását