2022. december 7. - Ambrus

Törőcsik Mari lesz Los Angeles díszvendége

Törőcsik Mari lesz az október közepén kezdődő 8. Los Angeles-i magyar filmfesztivál ünnepélyes megnyitójának díszvendége; a nyolc napig tartó vetítéssorozaton 31 filmet tekinthet meg a Sunset Boulevard közönsége.
2008. október 3. péntek 15:09 - Hírextra
A szerzői filmeket bemutató Laemmle filmszínházban az utóbbi két évben készült több mint tucatnyi új magyar produkció látható majd, köztük Bollók Csaba Iszka utazása című filmje, a tavalyi Magyar Filmszemle fődíjas alkotása - közölte pénteken a Magyar Filmunió az MTI-vel.

A filmfesztivál nyitófilmjeként Sipos József Eszter hagyatéka című filmjét vetítik. Bemutatkozik még a többek között Cannes-ban is nagy sikert aratott Delta, Mundruczó Kornél drámája és az Ópium - egy elmebeteg nő naplója Szász Jánostól.

A játékfilmeken kívül dokumentum- és rövidfilmeket is válogattak a programba, emellett olyan amerikai világsikerek láthatók, amelyek magyar alkotókhoz kötődnek: például a Casablanca, a Szelíd motorosok vagy az Evita.

A fesztiválhoz kapcsolódva a filmváros Művészeti Múzeumában (LACMA) Jancsó Miklós munkásságából mutatnak be válogatást október 17. és 24. között.

A magyar filmművészet a kilencvenes évek vége óta mutatkozik be rendszeresen Los Angelesben Bunyik Bélának, a fesztivál alapító-igazgatójának és az eseményt támogató Magyar Filmuniónak köszönhetően.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását