2024. április 24. - György

Forgalomkorlátozások lesznek a NATO-csúcs miatt

Komoly forgalmi korlátozásokra és torlódásokra lehet számítani jövő héten Budapesten a NATO informális védelmi miniszteri találkozója miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) és az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-t.
2008. október 3. péntek 18:08 - Hírextra
Az október 9-én és 10-én tartandó nemzetközi szintű esemény miatt komoly biztonsági intézkedésekre lesz szükség - olvasható a HM és az ORFK közös közleményében.

Mint írták, csütörtökön és pénteken egész nap le lesz zárva az Apáczai Csere János utca, a Pesti alsó rakpart Közraktár utca és Garibaldi utca közötti szakasza, a Dorottya utca Roosevelt tér és Szende Pál utca közötti szakasza, a Szende Pál utca, a Vigadó utca Vörösmarty tér és Apáczai Csere János utca közötti szakasza, a Deák Ferenc utca, a Türr István utca és a Régiposta utca. Szerda késő délután és csütörtök reggeltől délután három óráig pedig lezárják a Kossuth Lajos teret is.

Nem lehet majd közlekedni csütörtök délutántól éjfélig az Állatkerti körút Hősök tere és Állatkerti út közötti szakaszán, a Hősök terén, az Olof Palme sétány Hősök tere és Műcsarnok mögötti út közötti szakaszán, valamint a Kós Károly sétányon sem.

A közlemény arra is kitér, hogy több belvárosi utcában és a Hősök tere környékén megállni is tilos lesz a jövő héten.

A HM és az ORFK tájékoztatása szerint delegációk közlekedése miatt szakaszosan és időszakosan lezárják csütörtök délelőtt és péntek délután a Ferihegy 2. repülőtér - 4. számú főút - Ferihegyi repülőtérre vezető út - Üllői út - Haller utca - Soroksári út - Közraktár utca - Pesti alsó rakpart - Roosevelt tér - Apáczai Csere János utca útvonalat, illetve a Ferihegy 2. repülőtér - 4. számú főút - Ferihegyi repülőtérre vezető út - Üllői út - József körút - Erzsébet körút - Teréz körút - Oktogon - Andrássy út - József Attila utca - Roosevelt tér - Apáczai Csere János utca útvonalat.
Csütörtökön és pénteken egész napra kétirányúsítják az V. kerületben a Türr István, az Aranykéz, a Régiposta és a Galamb utcát - jegyzik meg a kommünikében.

Magyarország 2006-ban ajánlotta fel, hogy megrendezi a NATO informális védelmi miniszteri találkozóját, a felajánlást tavaly az Észak-atlanti Tanács elfogadta, így az idei őszi találkozó helyszíne Budapest lesz.

A találkozóra összesen 41 delegáció érkezik Budapestre. Minden delegációt az adott ország védelmi minisztere vezet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását