2024. április 25. - Márk

Emberi maradványokat találtak a roncsok között

Emberi maradványokat találtak a nyomozók a bő egy éve eltűnt milliomos kalandor, Steve Fossett repülőgépének roncsai között Kalifornia keleti hegyvidékén.
2008. október 3. péntek 06:37 - Hírextra
Mark Rosenker, az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal (NTSB) ügyvezető elnöke közölte, hogy a mentőalakulatok "nagyon kis" mennyiségű emberi maradványra bukkantak a roncsok között. Az emberi maradványokat DNS-vizsgálatra továbbítják a helyi igazságügyi orvosszakértőhöz.

Steve Fossett tavaly szeptember 3-án emelkedett a levegőbe kisgépével egy nevadai ranchről, majd a gépnek nyoma veszett. A hatóságok annak idején hetekig kutattak a dúsgazdag kalandor nyomai után, de nem jártak sikerrel, nem akadtak az eltűnt gép roncsaira. A milliomost 2008 februárjában hivatalosan is halottnak nyilvánítottak.

Egy hegymászó a minap talált rá a 63 éves korában eltűnt üzletember igazolványaira és egy ruhadarabjára, továbbá ezer dollárnyi készpénzre a Sierra Nevada hegyvonulat keleti oldalán fekvő Mammoth Lakes település közelében, egy cserjésben. Kisvártatva a hatóságok megtalálták a gép roncsait is. A hegymászót képviselő helyi ügyvéd szerint Fossett maradványait valószínűleg nem fogják megtalálni. Mint elmondta, korábban több ízben előfordult, hogy a hegyvidéken szerencsétlenül járt emberek tetemét az ott élő nagyvadak, medvék vagy pumák megették.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását