2020. október 19. - Nándor

Vedelhetik a kumiszt a kazah sofőrök

Bátran fogyaszthatják a kumiszt, vagyis az erjesztett kancatejből készített gyenge szeszesitalt a kazah autósok.A kazah ügyészség döntése értelmében ugyanis visszakapta jogosítványát az a férfi, akit ittas vezetésért egy évre eltiltottak az autóvezetéstől
2008. október 2. csütörtök 08:18 - Hírextra
Iszkengyirov urat még júniusban érte tetten a rendőrség, amint kapatosan tekerte a volánt. A vérvétel tanúsága szerint a férfi sört fogyasztott, ezért a bíróság egy évre bevonta a jogosítványát.
Iszkengyirov azonban azt vallotta, hogy nem sört, hanem másfél liter kumiszt fogyasztott, s az ügyészséghez fordult jogorvoslatért, mivel a szeszesitalok gyártását és forgalmazását szabályozó kazah törvényben az erjesztett kancatej nem szerepel az alkoholos termékek listáján.

A férfi beadványához igazolást is mellékelt, amely szerint az illetőt korábban tbc miatt kezelték, és orvosi javallatra kell a kumiszt fogyasztania. Az ügyészség helyt adott a panasznak, így Iszkengyirov visszakapta jogosítványát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását