2024. április 19. - Emma

Rajzfilmmel ünnepel az Opus Dei

Csütörtökön ünnepli alapításának 80. évfordulóját az Opus Dei katolikus egyházi szervezet, és a születésnapot egy alapítójának, José Maria Escriva de Balaguernek életéről szóló rajzfilm kibocsátásával kívánja emlékezetessé tenni.
2008. október 2. csütörtök 08:10 - Hírextra
A megemlékezés mintegy a Da Vinci-kód című regény és film világsikerének ellensúlyozását is szolgálja: Dan Brown regényében és annak filmváltozatában az Opus Dei egyik szerzetese játssza a gonosz szerepét - bár az Opus Deinek nincsenek is szerzetesei.

Az Opus Dei alapítóját II. János Pál pápa szentté nyilvánította. Escriva de Balaguerről a rend játékfilm készítését is szorgalmazza, az olasz televízió már foglalkozik a tervvel.

Az ANSA hírügynökség megjegyzi, hogy a Da Vinci-kód ellenségesen ábrázolta ugyan az Opus Deit, de megnövelte iránta az érdeklődést: az utóbbi időben nőtt a szervezet tagjainak száma, és a római Bruno Buozzi úton lévő központjában tervek készülnek a rend kelet-európai, oroszországi, sőt kínai befolyásának kiterjesztésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását