2020. augusztus 10. - Lörinc

Nyugtató helyett akupresszúra

Az akupresszúra megnyugtatja a műtét előtti altatásra váró gyerekeket. Így nélkülözhetők a hányingert és más mellékhatásokat kiváltó nyugtatószerek - közölték amerikai kutatók.
2008. október 2. csütörtök 16:44 - Hírextra
Zeev Kain, a Kalifornia Egyetem munkatársa és csoportja 52, 8-17 év közötti gyereknél tesztelte az akupresszúra alkalmazhatóságát hasi műtét előtti nyugtatásra. A gyerekek felének akupresszúrás gyöngyöt nyomtak az úgynevezett extra-1 pontjához. A szemöldökök közti akupresszúrás pont nyomása érezhetően csökkentette a gyerekek szorongását - mondta Kain.

Az akupresszúra hagyományos kínai gyógymód, amely az emberi testben áramló természetes energia normalizálására törekszik. "Aneszteziológusként minden lehetséges terápiás módszert meg kell vizsgálnunk, hogy a műtéti beavatkozás kevésbé stresszes legyen a pácienseknek" - tette hozzá Kain, aki eredményüket az Anesthesia and Analgesia című szakfolyóiratban publikálta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását