2024. április 19. - Emma

Sárik Péter Trió

Lemezbemutatót tartanak A jazz 10 arca elnevezésű sorozatban csütörtökön este Budapesten, a Millenáris Teátrumban: a Sárik Péter Trió a Better Tomorrow című felvételből játszik és pódiumra lép velük Elek István, a Budapest Jazz Orchestra vezetője is - köz
2008. október 1. szerda 08:08 - Hírextra
A Raiffeisen Jazz Klub idei sorozatának keretében tartandó koncert annak a regionális turnénak az induló állomása, amelynek során Better Tomorrow című új lemezét mutatja be a Sárik Péter Trió. A turné állomásai: Szolnok, Nagyvárad, Marosvásárhely, Kolozsvár, Cegléd, Pécs, Székesfehérvár, Debrecen, Szombathely, Szeged, Kassa és Pozsony.

A trió, Sárik Péter (zongora), Frey György (basszus) és Berdisz Tamás (dob) számos díj birtokosa. Legutóbb Berdisz Tamás a Magyar Ütőhangszeres Kultúráért Alapítvány 2008-as Arany Dobverő díját vette át. 2005-ben a Bukaresti Nemzetközi Jazzfesztiválon a legjobb külföldi zenekarnak választották őket. Bejárták Európát, olyan világnagyságokkal szerepeltek együtt, mint Dave Brubeck, Victor Bailey, Diane Schuur vagy Tuck and Patti.

Sárik Péter zongoraművész, zeneszerző, tanár a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott 1997-ben. Mint zeneszerző komoly nemzetközi sikereket mondhat magáénak. 2004-ben például az amerikai International Songwriting elnevezésű dalszerző versenyen a Ways című szerzeménye döntőbe jutott, 15 ezer dal közül került az első 15 közé.

Csütörtöki műsorukban a trió mindhárom tagjának szerzeményeit játsszák. Fellép velük Elek István, a Budapest Jazz Orchestra művészeti vezetője, szaxofon-, klarinét- és fuvolaművész a legkeresettebb hazai session zenészek közé tartozik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását