2024. április 18. - Andrea, Ilma

Lefoglalt repülőket raboltak

Öt kis turistagépet rabolt el egy fegyveres banda Sinaloa mexikói állam egyik magánrepülőteréről: lefegyverezték a létesítmény őrét, feltöltötték a gépek üzemanyagtartályát és elrepültek velük - közölte a rendőrség.
2008. október 1. szerda 19:45 - Hírextra
Nem világos, hogy a keddi bűncselekménynek köze volt-e azokhoz a bűnbandákhoz, amelyek ilyen típusú gépeket használnak az Egyesült Államokba irányuló kábítószer-csempészetben.

Az elrabolt gépek repülési engedélyét az év elején vonta meg a hadsereg, mert nem voltak rendben az irataik. Ez nem számít rendkívüli esetnek, a mexikói drogkartellek ellen küzdő katonai hatóságok 2007 novembere óta 245 csempészetre használt kisrepülőgépet és helikoptert koboztak el.

Sinaloa mexikói államban a rivális bandák két éve háborúban állnak egymással. A drogkartellek egymás közti és a biztonsági erőkkel vívott harcaiban csak idén mintegy háromezer ember vesztette életét.

A kisrepülőgépeket egyébként törvényes célokra is használják: a növényi kultúrák permetezésére és a marihuánaültetvények vegyszeres irtására. A korábban elkobzott kisgépek is egy ilyen, törvényes feladatokat teljesítő cég füves repülőterének hangárában voltak - amíg el (vagy vissza) nem rabolták őket kedden.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Don Caló
2008. október 3. 06:46
Tat' ezt viszont a Blikkrő' Óvashatta be, mer' ott van az a rövidebb cikk változata? ;-P
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását