2024. április 20. - Tivadar

Egész napos ünnep a sportarénában

Hagyományt szeretnének teremteni az október 19-i Arénapból a szervezők - hangzott el a szerdai tájékoztatón, amelyen olimpiai bajnokok részvételével ismertették a Sportaréna 5. születésnapja alkalmából szervezett egész napos szórakoztató esemény programjá
2008. október 1. szerda 16:11 - Hírextra
A szerdai tájékoztató házigazdája Kovács Kokó István ökölvívó olimpiai bajnok volt, egyben ő lesz az arénabeli rendezvény műsorvezetője. Mellette foglalt helyet Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok. Mindketten meghatott szavakkal emlékeztek azokra az időkre, amikor még együtt dolgozhattak Papp Lászlóval.

Részt vett a tájékoztatón Sors Tamás aranyérmes úszó paraolimpikon - ő is megjelenik majd október 19-én a Sportarénában - valamint Szekeres Pál bronzérmes tőrvívó paralimpikon.
Az attraktív show-elemek közül a legizgalmasabbnak kétségkívül a Rippel fivérek produkciója ígérkezik. Rippel Ferenc elmondta az MTI munkatársának, hogy az esemény a 7-es szám jegyében zajlik majd: 7. világrekordjukra készülnek, amelyre este 7-kor kerül majd sor. Ezúttal nem mozgó járművön hajtják majd végre különleges erőgyakorlatukat, hanem egy csörlőn húzzák fel őket a Sportaréna 25 méteres magasságába. Most Ferenc emeli és tartja majd Viktort, míg eddig mindez fordítva volt.

A tájékoztatón megszólalt ifj. Papp László is, aki bejelentette, hogy bár eredetileg a rendezvény napján akarták felavatni édesapja mellszobrát, erre most mégis október 15-én kerül sor, szűkebb körben. Mint kiderült, október 19-én is megtörténik a mellszobor felavatása, hiszen akkorra várják a több ezernyi látogató érkezését.

Ifj. Papp László azt is felvetette, hogy észrevétele szerint az aréna épületén sehol nem látszik az intézmény neve, amely név egyébként is túl hosszú - meggyőződése szerint elég volna Papp László Arénának hívni, praktikus okok miatt is.

Az eseményre sikerült megnyerni a MÁV-Start Zrt.-t, így a vidékről érkezők 50 százalékos kedvezménnyel utazhatnak Budapestre.

Az Arénap ad majd otthont az eddigi legnagyobb hazai elektronikus sportbajnokságnak, ahol az e-sport szerelmesei 24 gépen, több százan csaphatnak majd össze nagy értékű díjakért.
Az Arénapon bárki sportolhat, egyebek között 4 fiú-4 lány felállású csapatokban. Minden csapat kapitánya egy-egy ismert sportember lesz.

A programokat bébisarok, gyerekjátszóház és különféle egészségügyi szűrővizsgálatok egészítik ki.


A fellépő sztárok között van Gáspár Laci, a Rakonczay fivérek, a Bon-Bon, Südi Iringó és a New Dance World.

A belépőjegyek árai 450 és 950 forint között vannak, az Önkormányzati Minisztérium által 5 millió forinttal támogatott rendezvény bevételének egy részét jótékony célra fordítják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását