2024. május 5. - Györgyi

Börtönbüntetés utcán kéregetés miatt

Szabadságvesztéssel és a szülői jogok megvonásával büntethetők a jövőben a kiskorúakat koldulásra kényszerítő szülők és más személyek Ukrajnában.
2008. október 1. szerda 23:15 - Hírextra
Az Ukrán Legfelsőbb Tanács szerdán elfogadta a büntető törvénykönyv 14 éves kor alatti gyerekek koldultatására vonatkozó részének módosítását, amelynek értelmében három évig terjedhető szabadságvesztéssel és a szülői jogoktól való megfosztással sújthatók azok a szülők vagy gyámok, akik nyereség céljából kéregetésre kényszerítik kiskorú gyermeküket. Más gyermekének a koldulásra kényszerítéséért a módosított jogszabály háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztést és a szülői jogok gyakorlásától való eltiltást ír elő - jelentette az UNIAN hírügynökség.

Ha a gyerekeket szervezett csoport koldultatja, vagy amennyiben a kéregetésre történő kényszerítés során a kiskorút közepes vagy súlyos testi sérülés éri, akkor a felelősök öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel és a szülői jogoktól való megfosztással számolhatnak.

Az ukrán parlament módosította a büntető törvénykönyv család és gyermekek elleni erőszakra vonatkozó részét is, így a jövőben három év szabadságvesztéssel sújtható a kiskorút bűncselekmény elkövetésébe bevonó szülő, mostoha, gyám vagy gondnok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását