2024. május 3. - Tímea, Irma

Gyurcsány rossz hatással van a Tarka Magyarra

A miniszterelnöknek nem sikerült magánembernek maradnia a Tarka Magyar-felvonulás ügyében - mondta Horn Gábor szerdán az MTI-nek. A liberális politikus szerint rosszat tesz az ügynek, ha rátelepszik a politika.
2008. október 1. szerda 23:30 - Hírextra
"A miniszterelnöknek nem sikerült ebben a kérdésben magánemberként megmaradnia. Ha ő tényleg magánember ebben az ügyben, akkor azt gondolom, hogy az lett volna a helyes, ha visszautasít egy ilyen kérdést" - mondta Horn Gábor. Hozzátéve: "ha én magánemberként kimegyek egy ilyen rendezvényre, akkor ezt nekem nem kell közölnöm a nyilvánossággal".

Ha ez megint arról szól, hogy melyik politikus hova megy és miért, akkor ezt az egészet megint elrontottuk. Nagyon rosszat tesz az ügynek, ha erre rátelepedik a politika - tette hozzá.

A miniszterelnök bejelentése után nagyon nehéz lesz a dolguk azoknak a jobboldali, konzervatív embereknek, akik szintén részt szerettek volna venni a rendezvényen - vélte Horn Gábor.

A politikus nem válaszolt arra a kérdésre, hogy az SZDSZ politikusai részt vesznek-e a szombati rendezvényen. A közszolgálati televízió híradója azonban úgy értesült, hogy liberális politikusok, köztük Fodor Gábor pártelnök is ott lesz a felvonuláson.

Gyurcsány Ferenc szerdán arról beszélt, hogy nem tudott arról, hogy a demonstráció szervezői arra kérték a pártok képviselőit, hogy a nyilatkozat aláírásán túl tartózkodjanak minden, a Tarka Magyar rendezvénnyel kapcsolatos megnyilvánulástól. Ugyanakkor hozzátette, hogy nem változtat korábbi elhatározásán: aláírja a nyilatkozatot, és ott lesz a rendezvényen.

Gyurcsány Ferenc először kedden az MTI-nek beszélt arról, hogy állampolgárként aláírja a Tarka Magyar demonstráció nyilatkozatát, és feleségével együtt részt vesz a szombati felvonuláson. A miniszterelnök egyben arra biztatta a Magyar Demokratikus Charta támogatóit és a baloldali szimpatizánsokat, hogy legyenek ott a rendezvényen.

A demonstráció szervezői aznap közleményben tudatták: sajnálatosnak tartják a miniszterelnök nyilatkozatát, mivel arra kérték a pártok képviselőit, hogy az aláíráson túl tartózkodjanak minden, a rendezvénnyel kapcsolatos megnyilvánulástól.

A Tarka Magyar - a szervezők tájékoztatása szerint - az erőszakmentesség világnapjához kapcsolódóan október 4-ére meghirdetett békés, pártfüggetlen tömegdemonstráció az erőszak és a kirekesztés ellen. A rendezvényt több tucatnyi civil szervezet kezdeményezte. A civil jogvédő, meleg, roma és zsidó szervezetek véleménye szerint megálljt kell parancsolni a kisebbségeket érő atrocitásoknak, a kirekesztésnek, a gyűlölködésnek, az erőszak minden formájának. A megmozdulást az erőszakmentesség világnapjához kapcsolódóan szervezik, a legendás indiai politikus, Mahatma Gandhi születésének évfordulóján.

Közben ellenvonulást jelentett be egy magánszemély a rendőrségen, a Tarka Magyar néven szervezett civil demonstráció elleni tiltakozásul. A két csoport a tervek szerint egymással szemben vonulna szombat délután a fővárosban, az Andrássy úton.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

saxo
2008. október 2. 10:27
Tarka magyar, hí a haza!
Itt az idő, most vagy soha!
Rabok legyünk vagy szabadok?
Ez a kérdés, válasszatok!

(Gyurcsány Ferenc: Nemzeti dal)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását