2024. május 14. - Bonifác

A Fidesznek három napja maradt

Az MSZP három napot ad a Fidesznek arra, hogy az ellenzéki párt, ígéretéhez híven, feljelentést tegyen az úgynevezett adatgyűjtési ügyben, mert képviselőit lehallgatták - mondta Török Zsolt, a párt országgyűlési képviselője szerdán, közölve azt is: áll a
2008. október 1. szerda 17:59 - Hírextra
Ha a Fidesz ez alatt az idő alatt nem tesz feljelentést, akkor kérjen bocsánatot a megvádolt hatóságoktól - mondta a politikus az MTI-nek.

Szavai szerint a Fidesz eddig folyamatosan arról beszélt, hogy súlyos törvénysértés történt, mert országgyűlési képviselőket hallgattak le, ezért feljelentést fog tenni.

"Mind a mai napig nem érkezett feljelentés az ügyben, hogy bárki lehallgatta volna az országgyűlési képviselőket" - fogalmazott.

Török Zsolt azon a véleményen volt, hogy a Fidesz azért nem indít pert, mert tudja, egyértelmű bizonyítékok vannak állításaik cáfolatára.

"Senki nem hallgatott le országgyűlési képviselőket az állami szervek közül" - jelentette ki.
Az MSZP-s politikus azt mondta, bűncselekménnyel alaposan gyanúsítható cégek telefonjait hallgatták le a szakszolgálatok, a Fidesz két volt titokminisztere pedig ezzel a céggel tartott fent kapcsolatot.

Török Zsolt közölte, hogy áll a Demeter Ervin fideszes országgyűlési képviselő által indítandó rágalmazási per elébe.

Becsületesebb lenne - folytatta -, hogyha az ellenzéki politikus a feljelentés helyett egy töredelmes és kimerítő beismerő nyilatkozattal állna ki, és elmondaná, volt-e köze az árnyék-titkosszolgálat működtetéséhez.

Felkérte-e a fideszes képviselő ezt a szervezetet Heves megyei vagy egri politikusok lehallgatására? - kérdezte Török Zsolt, aki szerint kérdéseit vasárnap már feltette, de azokra csak egy perrel válaszolt Demeter Ervin.

A Heves Megyei Hírlap keddi számában azt írta, hogy Demeter Ervin, a Fidesz egri választókerületi elnöke rágalmazásért bepereli Török Zsoltot.

Az ellenzéki képviselő azt kifogásolta, hogy a szocialista politikus korábban azt mondta róla, hogy amióta Demeter Ervin megjelent a választókerületben, pártszékházakra támadtak, névtelen levelek íródnak, és lehallgatási botrány robbant ki.

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese hétfőn a feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen Szilvásy György polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter ellen az adatgyűjtési ügyben.

A Fidesz jogi kabinetvezetője hivatali visszaélés és "hivatalos személy által, közmegbízatás felhasználásával elkövetett személyes adattal visszaélés" miatt tett feljelentést a titokminiszter ellen, mert szerinte Szilvásy György törvényes felhatalmazás, illetve az érintett személyek, Kövér László és Demeter Ervin hozzájárulása nélkül kezelte a Nemzetbiztonsági Hivataltól származó titkos információgyűjtéssel beszerzett, lehallgatott telefonbeszélgetéseket.

Répássy Róbert múlt hét csütörtökön mondta el, hogy ezen feljelentés mellett Demeter Ervin és Kövér László magánvádas eljárásban rágalmazás miatt pereli be Szilvásy Györgyöt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását