2024. április 27. - Zita

Marad a kordon

Holnap csaknem bizonyosan újabb területlezárási intézkedést ad ki az országos rendőrfőkapitány (vagy a Köztársasági Őrezred parancsnoka) a Kossuth térre - írta a keddi Népszava.
2008. szeptember 30. kedd 06:45 - Hírextra
Maradnak tehát a virágládák és lánckordonok, melyek 1995 óta állandó, bár nem túl esztétikus elemei az Országházat övező területnek - vagyis nem a két éve tartó, rendszeres Kossuth téri tüntetések miatt hosszabbítanak. A határozat indoklása azonban várhatóan hivatkozik majd a Parlament előtti zavargásokra - olvasható a lapban.

Az intézkedést mégis felemássá teszi a Népszava szerint a Köztársasági Őrezrednek a lap kérdéseire adott válasza, melyben maguk is elismerik, hogy ez a fajta területlezárás nem jelent védelmet, csupán arra jó, hogy kijelöljön egy olyan határvonalat, melyen túl már csak engedéllyel lehet tartózkodni.

Annak magyarázata egyébként, hogy a határozatban körülírt területre időről időre újabb lezárást kell elrendelnie az illetékeseknek, a rendőrségi törvény módosításában keresendő. Ez vezette ugyanis be a bürokratikus szabályozást. A kordonok és a területlezárás amúgy 2006 őszétől kezdve szereplői a főváros életének, mivel ez idő tájt nőtt meg jelentősen mind a spontán, mind pedig a bejelentett tüntetések száma - írta a Népszava.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását