2024. április 27. - Zita

Csipkebogyóval a fájdalom ellen

A csipkebogyó egyik összetevője védi, sőt újraépítheti az artritisz által tönkretett ízületi szöveteket - közölték dán kutatók egy római konferencián.
2008. szeptember 30. kedd 07:57 - Hírextra
Kaj Winther, a Koppenhágai Egyetem kutatójának vezetésével a csipkebogyóban lévő egyik fehérje gyulladáscsökkentő hatását vizsgálták.

Úgy találták, hogy a fájdalmas artritisszel, ízületi gyulladással élők a csipkebogyó-kivonat szedése után jobb hangulatba kerültek, jobban aludtak, energikusabbnak érezték magukat. A kutatók szerint a kivonat védi az érzékeny porcokat, sőt vélhetően segíti regenerációjukat is.

A római világkonferenciát a Nemzetközi Oszteoartritisz Kutatótársaság tartotta. Az oszteoartritisz, az ízületi gyulladás leggyakoribb formája, jelenleg nem gyógyítható, az élet során súlyosbodó folyamat. Az érintettek szteroid vagy nem-szteroid gyulladáscsökkentőket, fájdalomcsillapítókat szednek állapotuk könnyebb elviselése érdekében.

A csipkebogyóban lévő aktív hatóanyag természetes alternatívát kínál az élethosszig tartó gyógyszerezéssel szemben - olvasható a LiveScience című online tudományos magazinban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását