2024. április 26. - Ervin

Kanizsai jazzfeszt

Idén ünnepli 35 éves jubileumát a több változás után jelenleg Kanizsa Nemzetközi Jazzfesztivál néven futó kétnapos eseménysorozat, amelynek jövő heti koncertjein a szerb Boban Markovic és az amerikai By Any Means formáció lesz a két legnagyobb név.
2008. szeptember 29. hétfő 13:43 - Hírextra
A 35 év alatt volt olyan évtized, amikor kétévenként rendeztek Nagykanizsán hasonló fesztivált, így sorrendben az idei a 29., amelyen két nap alatt 54 muzsikus örvendezteti meg játékával a közönséget. A mostani fesztivál középpontjába többségében olyan hazai fellépők kerültek, akik Szabó Gábor-életműdíjat kaptak - közölte hétfői sajtótájékoztatóján a rendező Hevesi Sándor Művelődési Központ vezetője.

Mikola Mária az október 10-i programokról elmondta: a fesztivált a helybéli Kanizsa Big Band nyitja, az együttest Subicz Gábor, a Magyar Rádió májusi dzsessztrombita-versenyének közönségdíjasa egészíti ki. Az első napon lép színpadra a Vukán György, Berkes Balázs és Balázs Elemér alkotta Creative Art Trio, valamint Boban és Marko Markovic sokak által kedvelt zenekara. A pénteken éjszakába nyúló program levezetéseként a Cornelio Tutu Band örömzenélésének lehetnek részesei a műfaj rajongói.

Szombaton, vagyis október 11-én Oláh Kálmán szóló zongorakoncertje indítja a nagykanizsai dzsesszfesztivál esti programját, majd Szakcsi Lakatos Béla, Egri János és Kőszegi Imre triója muzsikál. A második napot a tíz éves szünet után 2006-tól ismét együtt zenélő By Any Means elnevezésű amerikai formáció zárja, amelyben a dobos Rashied Ali, a szaxofonos Charles Gayle és a bőgős William Parker kínál mainstream és freejazz elemekkel tarkított kikapcsolódást Nagykanizsán.

A jubileumi rendezvény költségvetése hatmillió forint, amelyet hét főszponzor és 25 támogató segítségével teremtett elő a Hevesi Sándor Művelődési Központ. A programot képzőművészeti kiállítás is kísér, a közeli Kendlimajorban rendszeresen zajló nemzetközi művésztelep anyagából rendeznek tárlatot a dzsesszfesztivál helyszínén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását