2024. május 3. - Tímea, Irma

Egyhónapos őszi fesztivál

Több mint kétszáz programmal várja szerdától egy hónapon át a tizenharmadik alkalommal megrendezendő szegedi Őszi Kulturális Fesztivál a közönséget - tájékoztatta Tajti Gabriella szervező az MTI-t hétfőn.
2008. szeptember 29. hétfő 17:10 - Hírextra
A város és a Szegedi Tudományegyetem összművészeti seregszemléjének célja, hogy az egyetemen működő művészeti csoportok, művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók, valamint neves előadó- és alkotóművészek is bemutatkozhassanak Szeged közönsége előtt - mondta a felsőoktatási intézmény kulturális irodájának vezetője.

Október végéig negyven helyszínen várják az érdeklődőket, a fesztivál rendezvényeit láthatják majd az egyetem központi épülete és klubjai mellett a város szinte minden közművelődési intézményében és szórakozóhelyén - közölte a szakember.

Az összművészeti fesztivál kínálatában többek között színházi előadások, kortárs kiállítások, dzsessz-, és népzenei koncertek, táncházak, komolyzenei hangversenyek, könyv- és filmbemutatók, közönségtalálkozók, irodalmi-közéleti beszélgetések szerepelnek. A fesztivál kapcsolódó programjai: a IX. Szegedi Kamarazenei Fesztivál, a IV. Szegedi Bolgár Kulturális Napok és a IV. Fool Moon Nemzetközi A Capella Fesztivál.

A komolyzenei koncerteken fellép többek között Cselóczki Tamás és Huszár Barbara operaénekes, Bogányi Gergely zongora- és Zádory Édua hegedűművész. Tárlat nyílik Győri Zoltán természetfotóiból, a Mérnöki Kar hallgatóinak plakátjaiból, Zichy Mihály és Karátson Gábor Faust-illusztrációiból, a füvészkertben pedig interaktív kiállítás várja látogatóit a reneszánsz kertkultúra jegyében.

A bulikra olyan zenekarokat és előadókat hívtak a fesztiválrendezők, mint a Másfél, Zorán, a Kaláka, a Matthew Mitchell ImprovArt Trió vagy a CimbaliBand Balkan Projekt. Az október 31-ig tartó fesztiválon fellép Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter és Bálint, s felolvas új, Tánciskola című kötetéből Grecsó Krisztián - sorolt fel néhányat a programok közül a szervező.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását