2024. május 16. - Mózes, Botond

Magántársaságok működéséért nem vagyunk felelősek

Iváncsik Imre a titkosszolgálatokat felügyelő államtitkár szerint ők, a miniszterrel együtt, csak a szolgálatok működéséért felelősek, magántársaságéért nem; a politikus a Mol megfigyelését firtató kérdésre válaszolva mondta ezt hétfőn Budapesten újságíró
2008. szeptember 29. hétfő 17:16 - Hírextra
A stratégia vállalatok nemzetbiztonsági védelme abban áll, hogy az erre hivatott szolgálatok igyekeznek minden olyan információt legális eszközökkel, engedéllyel törvényesen megszerezni, amely az állam, vagy a stratégiai vállalatok érdekeit szolgálja - közölte Iváncsik Imre. Hozzátette: ezeket az információkat értékelik, elemzik, és a döntéshozók rendelkezésére bocsájtják megfelelően szabályozott, törvényes, mindig engedélyhez kötött körülmények között.

Arra a kérdésre, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatnak miért nem sikerült megakadályoznia információk kiszivárgását, illetve észlelte-e, hogy a Moltól információk szivárogtak ki, az államtitkár közölte, "nem hiszem, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatnak bármit meg kellett volna e körül akadályoznia. A Mol önállóan hozza döntéseit, nyilván viseli annak a felelősségét is, hogy milyen döntéseket hoz".

Mi csak a szolgálatok működésért vagyunk felelősek, nem egy magántársaságéért - hangoztatta.
A Hírszerző internetes lap szombaton azt írta: a Mol dolgozóinak "teljes körű telefon- és e-mail-ellenőrzése" is szóba került az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának múlt heti zárt ülésén.

A portál szerint a nyomozás során arra utaló felvételeket is rögzítettek, amelyek szerint a cég vezetőinek tudomása volt a Mol Nyrt. dolgozóinak teljes körű telefonos és e-mail-ellenőrzéséről.

A Mol, miután a társaságnál informatikai betörést észleltek, továbbá bennfentes információk szivárogtak ki, több biztonságtechnikai céggel is felvette a kapcsolatot, és arra kérte őket, próbáljanak meg átjutni biztonsági rendszereiken. Ez csak az UD Zrt.-nek sikerült - olvasható a honlapon.

A Mol azt közölte, hogy biztonságvédelmi kérdésekben nem ad és nem adhat a sajtónak kommentárt.

"A Mol stratégiai eszközök birtokában lévő, ellátásbiztonsági kockázat szempontjából kiemelt jelentőségű vállalat. Biztonságvédelmi kérdésekben nem ad és nem adhat a sajtónak kommentárt" - közölte a cég.

Azt is tudatták, hogy a vállalat a törvényeknek megfelelően jár el, s működik együtt az erre hivatott hatóságokkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását