2024. április 19. - Emma

Csodagyerek kiállítása

Deim Pál Kossuth-díjas festőművész és Eckenberger Lili közös kiállítása nyílik csütörtökön a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézetben.
2008. szeptember 29. hétfő 23:25 - Hírextra
A különös kiállítás mindkét résztvevője Szentendréről érkezik a német városba. A zenében, irodalomban, táncban előfordul a két művész közötti ekkora korkülönbség, de képzőművészetben ez ritka párosításnak számít, tehát mindenképpen unikális tárlatot láthat majd Stuttgart közönsége - mondta el az MTI-nek Gaál Tekla, a magyar intézet munkatársa.

Deim Pálnak, a szentendrei régi művésztelep lakójának az utóbbi 30 évben sok helyen a világban és szinte az összes német nagyvárosban volt már kiállítása. A stuttgarti tárlatra az életműből esetleges merítéssel állították össze az anyagot.

Nem volt külön koncepció, a szentendrei Ferenczy Múzeum és magángyűjtemények adtak kölcsön képeket a kiállításra. Láthatók lesznek a jellegzetes kuglibábok, kockák, síkok, apró rovátkák, vonalak rácsozata és a jól ismert Golgota-téma.

Ott lesz Stuttgartban Deim Pál Feljegyzések egy kolostorban című, nyolc részből álló grafikai sorozata, amely 1968-ban készült a prilepi pravoszláv kolostorban, Macedóniában.

A szentendrei művészgeneráció legifjabb tagja, Eckenberger Lili még csak 8 éves, de már kiállították munkáit a szentendrei MűvészetMalomban, és volt tárlata idén májusban a rotterdami Goethe Intézetben, az ugyancsak szentendrei Varga Ödön Tiborral közösen. Lili két évvel ezelőtt tűnt fel, amikor egy japán nemzetközi rajzpályázaton díjat nyert. Eckenberger Lilian a szentendrei Templomdombi Általános Iskola tanulója.

A stuttgarti kiállítás november 14-ig tart nyitva a magyar intézetben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását