2024. május 2. - Zsigmond

Az SZDSZ ma megmondja

Az SZDSZ frakciója ma tárgyal a Kóka János frakcióvezető nevével fémjelzett adójavaslatról - írta értesüléseire hivatkozva a hétfői Népszabadság.
2008. szeptember 29. hétfő 07:31 - Hírextra
A tervezet célja, hogy gyorsabban csökkenjen a deficit, és hogy érdemi adócsökkentéshez teremtsen forrásokat, illetve, hogy az adófizetők legalább négyötöde 18 százalékkal adózzon. Ehhez pedig 2,5-3 millió forintra tolnák fel a sávhatárt - olvasható a lapban.

A konvergenciaprogramban tervezettnél gyorsabb ütemben csökkentenék az államháztartás hiányát és az állami újraelosztás mértékét. Korlátoznák az államháztartás - nem kamatjellegű - elsődleges kiadásait. Konkrétan: 2009-ben az idei szinten állítanák meg az elsődleges kiadások növekedését, 2010-2011-ben pedig a növekedést az előző évi tényleges gazdasági növekedés mértékének a felénél húznák meg.

A javaslat másik pillére az adóreformalap: a nem tervezett költségvetési bevételeket és a megtakarított kiadásokat elkülönített számlára irányítanák - írta Népszabadság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását