2024. május 17. - Paszkál

Az EMFESZ Kft megkezdte kedvezményes önkormányzati gázszolgáltatását

Nagyecsed , az első magyarországi település, amelyik az önkormányzati gázszolgáltató-váltás mellett döntött. Kovács Lajos, Nagyecsed polgármestere és az EMFESZ Kft. képviselői pénteken írták alá a szerződést, melynek értelmében a nyírségi település intéz
2008. szeptember 29. hétfő 10:15 - Hírextra
Az önkormányzatok számára jogszabály teszi lehetővé, hogy saját döntésükkel felmondják a jelenlegi közüzemi szerződésüket és az EMFESZ Kft-vel, vagy más szabadpiaci gázszolgáltatóval, gázkereskedelmi szerződést kössenek.

Az előbb említett jogszabály valamennyi olyan intézmény számára is lehetővé teszi a gázszolgáltató-váltást, melynek jelenleg közüzemi gázszerződése van.

Az EMFESZ Kft 2003-ban, a hazai gázpiac liberalizációja után kezdte meg gázszolgáltatói tevékenységét. Az ipari fogyasztók gázellátásának területén az EMFESZ Kft volt az első szabadon választható gázszolgáltató. Az EMFESZ Kft jelenleg 250 kiemelt ipari fogyasztó, 800 telephelyen történő ellátását biztosítja. A vállalat 2007-ben a legnagyobb magyar vállalatok rangsorában a 36. helyet szerezte meg.

Az EMFESZ Kft - gas.hu márkanév alatt - idén februárban szintén elsőként kezdte meg a fogyasztók által szabadon választható lakossági gázszolgáltatását.

Az EMFESZ Kft az önkormányzatok számára is egyedi üzleti feltételeket, személyre szabott szerződéskötési lehetőségeket biztosít és - talán, ami a legfontosabb - egyénileg kalkulált, a fogyasztás mértékéhez és jellegéhez igazított, kedvező árat biztosít.

Az EMFESZ Kft önálló önkormányzati üzletágának létrehozását az indokolja, hogy 2009. június 30-tól a 100m³/óra feletti fogyasztók a szabadpiacról kötelesek földgázt vásárolni. Ez a kötelezettség - a földgázbeszerzés területén – kezdetben a nagyobb önkormányzatokat fogja érinteni. 2010. június 30-tól, már a 20 - 100 m³/óra között fogyasztók is a szabadpiacról kötelesek majd a földgázt beszerezni. Ez a kötelezettség már az önkormányzatok többségét érinteni fogja.

Biczók András, az EMFESZ Kft kereskedelmi és marketing igazgatója:

„Napjainkban az önkormányzatok a folyamatosan növekvő gázfogyasztásuk és az ezzel párosuló nagyon magas energiaárak miatt óriási nyomás alá kerülnek. Az EMFESZ számára óriási öröm, hogy ebben a helyzetben tudtuk létrehozni önálló önkormányzati üzletágunkat, amelynek feladata az önkormányzatok kedvezményes gázellátásának biztosítása. Ahogyan 2003-ban az ipari fogyasztók piacán, 2008 elején a lakossági fogyasztók piacán, úgy most 2008 második felében az önkormányzati gázellátás piacán az EMFESZ az első szabadpiaci szolgáltató. Az önkormányzatoknak eddig – részben jogszabályi korlátok miatt – nem volt lehetőségük a szabadpiacról beszerezni a földgázt. Ez a helyzet most megváltozott.”

Kovács Lajos, Nagyecsed polgármestere:

„Nagyon nagy örömömre szolgál, hogy miután a jogszabályi keretek lehetővé tették, máris sikerült az EMFESZ személyében olyan gázszolgáltatót találnunk - aki a rendkívül kedvező szerződési feltételek mellett - kiemelt hangsúlyt fektet az ügyfelek minél teljesebb körű tájékoztatására is. Az előzetes egyeztetések során tapasztalt bánásmód, a kiszolgálás minősége garanciát jelent számunkra, hogy a jövőbeni együttműködés során sem lesznek nehézségeink a közös munkában.”
Forrás: PRimary
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását