2024. április 29. - Péter

Arnóth Sándornak le kell mondania

Bűncselekménynek minősítette Göndör István, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese a fideszes Arnóth Sándor szavait, és ezért lemondásra szólította fel hétfőn Budapesten.
2008. szeptember 29. hétfő 16:50 - Hírextra
"A frakciónk nevében azt követeljük, hogy a képviselő úr mondjon le a mandátumáról. Ez az egyetlen, ami elfogadható, mert az, ami a Házban történik, példát mutat (...) a Ház falain kívüli élők számára is" - fogalmazott sajtótájékoztatóján Göndör István, aki szerint életveszélyes fenyegetés hangzott el a hétfői plenáris ülésen.

A politikus szerint az elmúlt 18 évben az Országgyűlés ülésén nem történt ehhez hasonló, ami a hatályos büntető törvénykönyv szerint bűncselekmény.

Göndör István azt mondta, ha ilyen kijelentést lehet tenni a parlamentben, akkor "holnapután lehet símaszkban randalírozni, és félelmet kelteni az emberekben".

A politikus szerint ez nem véleménynyilvánítás, hanem életveszélyes fenyegetés volt.
Iváncsik Imre polgári titkosszolgálatokat felügyelő államtitkár azt mondta: még nem tudja, hogy tesz-e feljelentést.

Ismertetése szerint, miután befejezte Gulyás József (SZDSZ) napirend előtt felszólalására adott válaszát, leült, majd Arnóth Sándor azt mondta neki "hangosan, jól érthetően", hogy "Lógni fogsz!".
Az államtitkár azt mondta, hogy "tehetetlen megdöbbenésében nem fordulhattam más eszközhöz, mint amit Orbán Viktor ajánlott Demeter Ervinnek, hogy forduljon nyilvánossághoz". Ezért hangosan bemondta, nem tudja, hogy a jegyzőkönyvvezetők, vagy a Ház hallotta-e ezt a megjegyezést, ezért megismételte a kijelentést.

A politikus szerint "az benne van a dologban, hogy néha akár sértő szavakkal is illetik egymást a képviselők. Én személy szerint kész is vagyok ezért megbocsátani".

Az államtitkár azt mondta, hogy ebben az egészben csak egy újdonság van számára, hogy mindez az Országgyűlésben hangzott el.

Emlékeztetett arra, korábban egy magas rangú fideszes tisztségviselő azt mondta a szocialistáknak, hogy "egyenként fogunk levadászni titeket".

"Ez az én számomra ugyanannak az általános érzésnek (...), a demokrácia elveivel szögesen szemben álló gondolatvilágnak egy másik megnyilvánulása" - fogalmazott a politikus. Hozzátette: ezeknek a megnyilvánulásoknak ideje megálljt parancsolni.

Török Zsolt, az Országgyűlés szocialista jegyzője az MTI kérdésre korábban elmondta: a pulpitusról úgy értette, hogy a képviselő azt mondja, "Lógni fogtok!". A plenáris ülésről készült hangfelvételen azonban jól kivehető, hogy Arnóth Sándor azt mondta: "Lógni fogsz!" - tette hozzá.
A fideszes képviselő Püspökladány polgármestereként májusban jutott be a parlamentbe a Fidesz Hajdú-Bihar megyei listájáról, a Magyar Tudományos Akadémia elnökévé választott Pálinkás József helyére.

Arnóth Sándor 1994-ben lépett be a Fideszbe, és 1998-ban majd 2002-ben jutott be a parlamentbe egyéni választókörzetben. A 48 éves politikus a 2006-os országgyűlési választásokon nem jutott mandátumhoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását