2024. április 25. - Márk

Állandó forgalomkorlátozások lesznek

Az olimpia idején megtisztult levegőtől megittasodva, majd a visszatérő mindennapok dugóitól feldühödve a pekingi városvezetés kisebb mértékű, de állandó forgalomkorlátozások bevezetését tervezi.
2008. szeptember 29. hétfő 08:11 - Hírextra
A város minden egyes autóját a héten egyik munkanapján tiltanák ki az utakról, a rendszer alapját a rendszámok képezik. A vezető hivatalnokok magukhoz sem irgalmasak: a kormányzati gépkocsik 30 százalékát is tartósan parkoltatni akarják.

Mint arról az Új Kína hírügynökség beszámolt, az új szabályzat féléves próbaüzeme október 11-én indul. Ekkortól az üzletek egy órával később nyitnak és zárnak, a városvezetés pedig arra biztatja a cégeket, hogy ahol csak lehet, vezessenek be rugalmas munkaidőt, mert annak kezdetén és végén Peking egyes részei gyakorlatilag megbénulnak.

Hogy a polgárok anyagilag is motiváltak legyenek, megnövelik a belvárosi parkolás díját is.Az új rendszerben minden autó korlátozás nélkül közlekedhet hét végén. Hétfőnként az 1-essel és 6-ossal végződő rendszámú autók, kedden a 2-esek és 7-esek, szerdán a 3 vagy 8, csütörtökön a 4 és 9, pénteken az 5 és 0 végűek lesznek kénytelenek távol maradni a közlekedéstől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását