2024. május 5. - Györgyi

Espanyol-bánat, Barca-öröm a városi rangadó utá

Szerencsés, és általános vélekedés szerint korántsem megszolgált győzelmet aratott az FC Barcelona a spanyol futballélvonal, a Primera División 5. fordulójának szombat éjszakába nyúló mérkőzésén (1-2) a városi rivális Espanyol ellen.
2008. szeptember 28. vasárnap 14:14 - Hírextra
Ferran Corominas jóvoltából 1-0-ra még a hazai együttes vezetett, ám a Barca - a 20. percben kapott találatra - a 76. percben válaszolt az átmeneti mellőzés után ismét hadba vetett Thierry Henry révén. Már úgy festett, marad a döntetlen, ám a meccset az Espanyol-szurkolók heves petárdázása, továbbá nézőtéri tüzek, meg rendbontások miatt 10 percre beszüntető bíró "haladékot" adott a vendégeknek. Akik nagy nehézségek árán, de éltek a lehetőséggel, és a 112. (!) percben megítélt büntetővel, amelyet az argentin csillag Lionel Messi értékesített, végül is diadalmaskodtak.

Az idegenbeli három pont begyűjtéséhez kétségtelenül szükség volt a játékvezetőre is, aki kiállította Nenét, ennél fogva a hazaiak a teljes második félidőt emberhátrányban voltak kénytelenek végigküzdeni. Harcoltak is hősiesen, ám a tizenegyes megpecsételte sorsukat. A televíziós visszajátszás arról árulkodott, hogy a Samuel Eto,o eleséséért befújt büntető jogtalan volt, mert a menteni akaró Espanyol-védő először a labdát érte el.

A legnépszerűbb sportnapilap, a Marca internetes oldalán vasárnap mindkét fél megszólalt, persze a maga szemszögéből értékelve a városi rangadót. A Barcához képest helyi kiscsapatnak titulált Espanyol elnöke, Daniel Sánchez Llibre a bírót szidta, több hibát, így a meccsdöntő tizenegyest is felróva Medina Cantalejónak, és így fogalmazott: "szégyen, hogy a bajnokságban a nagycsapokat segíteni kell, a Liga prostituálódott". Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke ugyanakkor azt nyilatkozta, szerinte teljesen megérdemelték a győzelmet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását