2024. május 2. - Zsigmond

Rangadók hétvégéje

A városi rangadók állnak a hétvégi bajnoki fordulók középpontjában. Liverpoolban, Barcelonában és Milánóban is derbit játszik egymással a város két sztárklubja.
2008. szeptember 27. szombat 12:27 - Hírextra
Bár lesznek további érdekes mérkőzések is a fordulóban (ilyen például az eddig jól szereplő Hull City fellépése Halmosi Péterrel az Emirates Stadiumban, vagy a múlt héten az Anfield Roadon pontot szerzett, újonc Stoke meccse a nagy formában lévő Chelsea ellen), a forduló rangadója a Mersey-parti derbi.

A 208. mérkőzését játssza egymás ellen a két liverpooli klub, amelynek menedzserei szerint Steven Gerrard lehet a mérkőzés kulcsszereplője. David Moyes és Rafa Benítez is úgy véli, "Stevie G" akár egyedül is képes eldönteni a mérkőzést. Ha a Pool nyerne, hat forduló után a valaha volt legjobb rajtjukat produkálnák a Premier League-ben.

A Mersey-parti derbik általában nagy csatát és feszült hangulatot hoznak, sok a kiállítás. Nem kizárt, hogy folytatódik a sor, ugyanis Riley játékvezető általában élen jár a bírói karban a piros lapok osztásában. A Liverpool az előző idényben megnyerte mindkét, Everton elleni bajnokiját, s az utóbbi 17, a városi vetélytárs ellen vívott mérkőzésükből mindössze kettőt veszítettek el.

Anglia, 6. forduló

Everton-Liverpool
Stoke City-Chelsea
Aston Villa-Sunderland
Fulham-West Ham United
Middlesbrough-West Bromwich Albion
Manchester United-Bolton
Newcastle-Blackburn
Arsenal-Hull City
Portsmouth-Tottenham (vasárnap)
Wigan-Manchester City (vasárnap)

Nincs könnyű helyzetben Eva Maria González, Iker Casillas menyasszonya. Az öt évvel ezelőtt Spanyolország szépének választott hölgy sevillai születésű, s a Betis szurkolója - is. Mert a Real Madridé, s a két csapat éppen egymás ellen játszik majd Andalúziában.

A hétközi fordulóban a Real Madrid 7-1-re megverte a Sporting Gijónt, a Betis, bár 0-2-ről kiegyenlített, 3-2-re kikapott a Barcelonától a Nou Campban. Nagyon érdekes, hogy a 2007-2008-as szezonban, februárban is egy hét szerzett gólt hozó meccs után látogatott a Madrid a Betishez - s akkor kikapott 2-1-re!

Bernd Schuster folytatja a rotálást, visszatér a csapatba Ruud van Nistelrooy és Sergio Ramos. A tervezett kezdőcsapat: Casillas - Ramos, Pepe, Heinze, Marcelo - Van der Vaart, Diarra, De la Red - Van Nistelrooy, Raúl, Higuaín.

A Barcelona, ugyancsak szombaton, városi rangadót játszik az Espanyol ellen a Montjuicon, az Olimpiai Stadionban. Pep Guardiola is változtat a szerdai csapaton: Thierry Henry várhatóan a kezdő csapatban kap helyet. A katalán lapok egyébként nem felejtik el megjegyezni a találkozóval kapcsolatban, hogy hosszú idő után ismét két katalán edző dirigálja a legjobb két katalán csapatot: Guardiola és Bartolomé "Tintín" Márquez.

Spanyolország, 5. forduló

Betis-Real Madrid (szombat)
Sporting-Villarreal (szombat)
Espanyol-Barcelona (szombat)
Málaga-Valladolid
Almería-Recreativo
Athletic-Getafe
Racing-Mallorca
Numancia-Osasuna
Valencia-Deportivo
Atlético-Sevilla

"Félnem kellene a derbitől? - kérdezte az újságíróktól Carlo Ancelotti, a Milan edzője. - Az az igazság, hogy a Lazio elleni meccstől jobban tartottam." Azt már nem tette hozzá, hogy miért: immár nyilvánvaló, hogy a Milan túljutott a válságon, s persze az Intertől nem tragédia kikapni.

Más kérdés, hogy a Derby della Madonnina igazi presztízsharc, a 266. a két csapat egymás közötti találkozóinak sorában. A Milan, a mostani pályaválasztó, 105-öt megnyert, 91-et elveszített. Tavasszal, bár az Inter jobb formában volt, mégis a Milan nyert, elsősorban Kaka kiváló játékával. Akkor az Inter hívei nagyon dühösek voltak, hiszen a csapat az utolsó fordulóra hagyta a bajnoki cím bebiztosítását.

Természetesen José Mourinhónak ez lesz az első olaszországi derbije. A portugál a városi rangadók nagymestere: 2004 és 2007 között 33 londoni derbijéből 22-t megnyert, s a maradék tizenegyből is mindössze kettőt veszített el. Egyébként az Arsenaltól, a Chelsea-nél töltött korszak éveinek legnagyobb londoni riválisa ellen, soha nem veszített bajnokit.

A várható összecsapások. Milan: Abbiati; Zambrotta, Maldini, Kaladze, Favalli; Ambrosini, Gattuso, Seedorf; Kaka; Pato, Sevcsenko. Inter: Julio Cesar; Maicon, Cordoba, Materazzi, Chivu; Vieira, Cambiasso, Zanetti; Mancini, Ibrahimovic, Adriano

Olaszország, 5. forduló

Sampdoria-Juventus (szombat)
Fiorentina-Genoa (szombat)
Bologna-Napoli
Catania-Chievo
Lecce-Cagliari
Palermo-Reggina
Roma-Atalanta
Torino-Lazio
Udinese-Siena
Milan-Inter

A Bundesliga hétvégi rangadóját Brémában a Bajnokok Ligája-mérkőzésre (is) készülő Werder játssza az újonc Hoffenheim ellen. A két csapat még soha nem játszott egymás ellen bajnoki meccset. A Werder hazai pályán, a Bundesligában, március óta veretlen, de az újonc sincs rossz passzban: ha nyerni tudna a Weserstadionban, átveszi a vezetést a tabellán. Löw Zsolt, a csapat magyar játékosa a cserék között szerepel a tervezett összeállításban.

A Bayern München Hannoverben, Huszti Szabolcs együttese ellen lép pályára. A Hannover húsz éve nem tudott nyerni az első számú német csapat ellen, a legutóbbi idényben mindkét meccset a Bayern nyerte. Husztit a kezdőcsapatba jelölte Hecking edző - de ha megint kikapott a piros-fekete gárda, lehet, hogy a jövő héten már nem Hecking edző állítja össze a csapatot.

Németország, 6. forduló

Köln-Schalke 1-0
Dortmund-Stuttgart
Hertha-Cottbus
Werder Bremen-Hoffenheim
Bochum-Leverkusen
Hamburg-Mönchengladbach
Hannover-Bayern München
Karlsruhe-Wolfsburg (vasárnap)
Frankfurt-Bielefeld (vasárnap)
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását