2024. május 5. - Györgyi

Magyarország negyedszer

Magyarország immár negyedszer rendezhet úszó Európa-bajnokságot, miután a kontinentális szövetség (LEN) szombaton Budapestnek - és Balatonfürednek - ítélte a 2010-es kontinenstornát.
2008. szeptember 27. szombat 15:22 - Hírextra
Már az első Eb-nek – koránt sem mellékesen magyar ötletre, Donáth Leó kezdeményezésére - 1926-ban Budapest, a Császár Uszoda adott otthont. A második Eb-t 1958-ban a Margitszigeten bonyolították le, mindkét eseményen - mint ahogy 1997-ig valamennyi Eb-n - még a vízilabda is szerepelt a programban. A pólósok 1999 óta önállóan bonyolítják le saját Európa-bajnokságukat, így már szólóban került sor a 2001-es budapesti seregszemlére is. A harmadik vizes – az úszók mellett a műúszókat, műugrókat és hosszútávúszókat mozgósító - Eb-nek 2006-ban lehetett nagy LEN-dicséretet kiváltó rendezője Budapest úgy, hogy a nyíltvízi maratonisták a Balatonon versenyeztek.

A 2010-es, újabb nagymedencés - tehát 50 méteres uszodába kiírt - Eb elnyerésében nyilván szerepet játszott, hogy a magyar főváros sikeres vendéglátója volt a 2005-ös ifjúsági úszó Eb-nek, s "besegített" a friss sportdiplomáciai győzelembe az is, hogy Debrecen ugyancsak kitett magáért a 2007-es rövidpályás úszó Európa-bajnokság házigazdájaként.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását