2024. május 2. - Zsigmond

Vádat emeltek a szülőkre

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség az ellen a 36 éves kaposvári férfi ellen, aki ez év márciusában olyan brutálisan bántalmazta 3 éves kisfiát, hogy a gyermek belehalt sérüléseibe. Élettársát, egy 30
2008. szeptember 26. péntek 16:38 - Hírextra
Egerváriné Lucza Gyöngyi, a Somogy Megyei Főügyészség sajtószóvivője erről pénteken tájékoztatta az MTI-t.

A férfi már korábban is többször erőszakosan viselkedett a családjával, ezért élettársa a gyerekekkel együtt a dombóvári Családok Átmeneti Otthonába költözött. A kapcsolatot azonban ezután sem szakította meg a férfival, hétvégeken rendszeresen felkereste őt a kaposvári lakásán, ahova a gyermekeket is minden alkalommal magával vitte.

Ez év március 20-án is így történt, ám a férfi másnap csak úgy engedte el a lakásból a nőt és a három gyereket, ha a negyediket, hároméves fiukat otthagyja nála. Már aznap este bántalmazta a kisfiút, akit attól kezdve naponta többször is brutálisan megvert. A kisfiú öt nappal később belehalt a bántalmazásba.

Az anya ellen azért emeltek vádat, mert március 23-án, amikor ismét felkereste élettársát, látta a gyermek súlyos állapotát, mégsem kért segítséget, nem hívott orvost. Csak két nappal később indultak el a már súlyos állapotban lévő kisfiúval az orvoshoz, ám útközben a gyermek meghalt.

Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a kisfiú halálát az elszenvedett bántalmazás okozta.
A férfi elsőrendű vádlottként előzetes letartóztatásban, míg élettársa, aki másodrendű vádlottként áll majd a bíróság elé, szabadlábon várja a tárgyalást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását