2024. április 27. - Zita

Az NBH vizsgálja, feljelentse-e Almássyt

A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) vizsgálja, tegyen-e feljelentést az Almássy Kornél MDF-es politikus által csütörtökön elmondottakkal kapcsolatban - közölte kérdésre válaszolva Szilvásy György, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszt
2008. szeptember 26. péntek 12:19 - Hírextra
Szilvásy György hangsúlyozta: ami a politikus szájából elhangzott, az tarthatatlan rágalom, mert az NBH-nak nincs kommandós egyenruhája, nincs fegyverzete és nincs jelvénye sem. (Almássy Kornél csütörtökön több ügyet is az NBH-val hozott kapcsolatba, például azt, hogy - mint mondta - Balla Györgynél, az MDF Somogy megyei elnökénél megjelent egy fegyveres, kommandós egyenruhát viselő, NBH-s jelvénnyel rendelkező férfi.)

A sajtótájékoztatón a titokminiszter szintén kérdésre válaszolva beszámolt arról, hogy az adatgyűjtési ügyben egy szocialista országgyűlési képviselő is érintett, de nem azon az oldalon, amelyen Demeter Ervin és Kövér László (Fidesz), hanem a másikon, vagyis adatokat gyűjthettek róla. Szilvásy György szerint a Fidesz ebben az ügyben nem azt az utat választja, ami a demokráciában elvárható lenne, vagyis szembenéz az állításokkal, és levonja belőle a konzekvenciákat, hanem megpróbálja eltussolni, csorbítani a nyilvánvaló tényeket. Az ellene tervezett feljelentésekkel kapcsolatban annyit mondott, hogy a hamis vádnak komoly következményei vannak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását