2024. április 27. - Zita

"Feltalált szer-elem"

A szellemi tulajdon védelmének alapfogalmaival és összefüggéseivel ismerkedhetnek meg a tizenévesek egy új, interaktív internetes játék segítségével. A Magyar Szabadalmi Hivatal szerint ugyanis a világhálóról letöltögető fiatalokban nem bűntudatot kell ke
2007. október 14. vasárnap 10:14 - Hírextra
Interaktív játékot indított a világhálón tizenéveseknek a Magyar Szabadalmi Hivatal. A romantikus, szerelmi történetbe ágyazott játék a "Feltalált szer-elem" címet viseli. A feladatok közben kiderül például, hogy egy illatszer feltalálása során milyen szabályok vonatkoznak a növényfajták oltalmára, illetve milyen technológiai és marketing lehetőségek állnak rendelkezésre, ha piacra akarja dobni valaki a terméket. A játék közben a középiskolás korosztály szórakozás közben sajátíthatja el a szellemi tulajdon védelmének alapfogalmait és összefüggéseit- mondta a Független Hírügynökségnek Haszonits András, a Magyar Szabadalmi Hivatal jogi szakértője.

Köztudott, hogy a fiatalok számára szinte természetessé vált, hogy az internetről büntetlenül letöltenek és cserélgetnek szinte bármit, és a legtöbbször nincsenek azzal tisztában, hogy ezzel akár bűncselekményt is elkövethetnek. Ennek a játéknak azonban semmiképpen sem az elrettentés vagy a bűntudatkeltés a célja, sokkal inkább a felvilágosítás. A feladatok nem kifejezetten a szerzői jogokra fókuszálnak, hanem azt magyarázzák el, hogy mi a szabadalom, hogyan és mire használható, vagy éppen mi a védjegy- tette hozzá a szakember.

A játékot a Kutató Diákok Országos Szövetségének honlapján, a Kreatív Fiatalok Oldala nevű menüben lehet elérni. A honlapot olyan érdeklődő, kreatív tizenéveseknek hozták létre, akik a jövő döntéshozói, a gazdasági élet meghatározó szereplői lehetnek, vagyis nem árt, ha már most megismerkednek a szellemi tulajdon védelmének fontosságával és alapszabályaival.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását