2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Marad a 2x2

Várhatóan fennmarad az utóbbi időben a South Park és más sorozatok miatt támadott 2x2 orosz tévéadó: a Szövetségi Tévé- és Rádió Pályázati Bizottság egyhangúlag az adó sugárzási engedélyének meghagyása mellett foglalt állást.
2008. szeptember 25. csütörtök 16:20 - Hírextra
A bizottság ugyan nem dönt, hanem javaslatát a Roszszvjazkomnadzor - a tömegtájékoztatást felügyelő főhatóság - a elé terjeszti, de eddig még nem volt példa arra, hogy az változtatott volna.
A bizottság azt is megállapította, hogy az adó ellen az utóbbi hónapokban folyó kampány túlságosan is tervezett-szervezett volt. A testület közölte: kötelességük ugyan figyelembe venni a közönség véleményét, de úgy döntött, nem lehet a nézők egyik részét előnyben részesíteni a másikkal szemben, s a 2x2 műsorainak ellenfelei mellett hívei is vannak.

Ugyanakkor Szergej Szitnyikov, a pályázati bizottság elnöke és egyben a főhatóság elnök-helyettese felhívta a figyelmet arra, hogy az adó műsorát összhangba kell hozni a pályázatában írtakkal.

A Prof-Media, az egyik legnagyobb orosz sajtóholding tulajdonában lévő adó ellen a támadás szeptemberben kezdődött, amikor az orosz protestánsok szervezetei Jurij Csajka legfőbb ügyésztől követelték a csatorna bezárását, mivel az úgymond erkölcstelenséget terjeszt.

Az ezt követő ügyészségi vizsgálat a csatorna műsorában 12 sorozatot kifogásolt - köztük volt a South Park és a Simpsons -, és figyelmeztetésben részesítette az adót. Később a protestánsok újbóli támadása nyomán az ügy bíróság elé is került, s az indítványt az ügyészség még nem volta vissza.

A két feljelentés nyomán számos sorozat lekerült a műsorról, így nem tudni, hogy a 2x2 fennmaradásával újra láthatják-e a szentpétervári és moszkvai nézők - e két területen fogható az adás - például a South Park további részeit.

A protestáns közösség vezetői reményüket fejezték ki, hogy az adó változtat repertoárján, s nemcsak a bevételre, hanem a sugárzott filmek hatására is gondol majd.

Már az adó körüli első hullámok nyomán sokan arra gyanakodtak, hogy valaki szeretné megszerezni a frekvenciáját. A moszkvai lapok emlékeztettek csütörtökön: Pavel Tarakanov, az állami duma ifjúsággal foglalkozó bizottságának elnöke felvetette, hogy a 2x2 frekvenciáján olyan adó jelenhet meg, amely "kifejezésre juttatja az állam ifjúságpolitikai nézeteit". Tarakanov később visszakozott, arra hivatkozva, hogy az említett adó tervei csak jövőre készülnek majd el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását