2024. március 29. - Auguszta

Lakással csalogatják a rendőröket

Megjelent a Magyar Közlönyben az az igazságügyi és rendészeti miniszteri rendelet, amelynek értelmében október 1-jétől lakásvásárlási támogatást kapnak a rendőrség és a büntetés-végrehajtás állományába tartozó, a fővárosban munkát vállaló tiszthelyettesek
2008. szeptember 25. csütörtök 08:04 - Hírextra
Draskovics Tibor miniszter augusztus közepén jelentette be, hogy havonta 40 ezer forint lakásvásárlási támogatást kapnak a budapesti tiszthelyettes rendőrök és a büntetés-végrehajtásban dolgozó tiszthelyettesek.

A Magyar Közlönyben megjelent miniszteri rendelet szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet és a Budapesti Fegyház és Börtön tiszthelyettes, illetve zászlós állományú tagjának írásban kell kérnie a támogatást, budapesti vagy a főváros 50 kilométeres körzetén belüli lakás vásárlására.

A támogatás forrását az IRM fejezeti kezelésű előirányzata terhére évente biztosítja; a rendelkezésre álló költségvetési forrás kimerülése esetén a támogatási kérelmet elutasítják. A munkáltató a támogatási kérelmeket a beérkezésük sorrendjében bírálja el.

A rendelet szerint a támogatást legfeljebb 120 hónapig, havonta kell folyósítani. A támogatás havi összege a pénzügyi intézmény által lakás vásárlására folyósított kölcsön minden kori havi törlesztőrészlete, de legfeljebb negyvenezer forint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását