2023. január 29. - Adél

Eltévedt utas

Úticélja szerint jó városba érkezett, csak éppen rossz földrészre egy argentin turista: az ausztráliai Sydney helyett a kanadaiba, azaz a világ átellenes felére.
2008. szeptember 25. csütörtök 13:40 - Hírextra

A hölgy többszöri átszállással jutott el a mára elég álmos életű, hajdani bányász- és acélipari városba - a pezsgő ausztrál megapolisz helyett -, ám csak az utolsó útszakaszon kezdett neki gyanús lenni a dolog. Egy kis, légcsavaros gép vitte Halifaxból, amikor az ablakon keresztül fényképezgetve úgy találta, nem biztos, hogy Ausztráliában fog leszállni.


A tévedés oka amúgy az volt, hogy a nő figyelmetlenül intézte az interneten a repülőjegyek vásárlását.
A hölgy nem keseredett el és nem fordult vissza a kanadai Sydneyből, hanem megpróbálja ott jól érezni magát, mintha csak Ausztráliában lenne. Nem lesz könnyű, mert ott tavaszodik, Kanadában meg erősen "őszül" az idő.


A kis kanadai Sydneybe egyébként nem először tévednek Ausztráliába indult turisták. 2002-ben két brit csodálkozott nagyot, amikor megmondták nekik, hova jutottak.


Kanadában ráadásul van egy másik Sidney is, y helyett i-vel a nevében, ám ez sem akadályozott meg többeket abban, hogy odatévedjenek Ausztrália helyett. Abba a városkába érkeztek már Németországból és Csehszlovákiából is Ausztráliába tartók.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását