2024. május 5. - Györgyi

A svájci részecskegyorsító a felelős a szűnni nem akaró esőkért

A svájci részecskegyorsító beindítását teszi felelőssé sok kijevi lakos az ukrán fővárosban két hete szakadó esőért - írta szerdán a Komszomolszkaja Pravda című napilap ukrán változatának online kiadása.
2008. szeptember 25. csütörtök 03:30 - Hírextra
Az elmúlt két évtized legesősebb szeptembere miatt elkeseredett kijeviek az újság szerkesztőségét ostromló telefonhívásaikban az Európai Nukleáris Kutatási Központ (CERN) óriási részecskegyorsítóját és a tudósok - szerintük - kétes, kiszámíthatatlan következményekkel járó kísérleteit hibáztatják az időjárási viszontagságokért és közérzetük megromlásáért. További nyugtalanságot keltett az aggodalmaskodók körében - emlékeztetett a lap - az a genfi hír, hogy titkosítják a részecskegyorsító működésével kapcsolatos információkat.

Az aggódók megnyugtatása végett az újság megszólaltatta Valerij Pugacsot, a kijevi Nukleáris Kutatóintézet nagyenergiájú fizikai részlegének a vezetőjét, aki elmondta, hogy a genfi részecskegyorsító több mint kétezer kilométerre van az ukrán fővárostól, így annak időjárására semmilyen kihatással nem lehet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását