2024. május 10. - Ármin, Pálma

Sztrájk után üzemanyaghiány

A görög határőrök sztrájkja után az országban fellépő üzemanyaghiányra figyelmezteti a magyar utazókat a Külügyminisztérium. A tárca helyettes szóvivője erről szerdán tájékoztatta az MTI-t.
2008. szeptember 24. szerda 12:26 - Hírextra
A görög határőrizeti szervek felfüggesztették a sztrájkot a bolgár-görög határon fekvő Promahonasz határátkelőhelyen, így a magyar turisták kisebb kitérővel ugyan, de már akadálytalanul eljuthatnak Görögországba - írta közleményében Kohári Lajos.

A vámszervek sztrájkja miatt azonban ellátási gondok alakultak ki az üzemanyagtöltő állomásoknál - tette hozzá -, szerda reggelre több benzinkút bezárt, a még működő kutaknál pedig csak hosszú várakozás után lehet tankolni.

A Külügyminisztérium kedden már figyelmeztette a magyar utazókat, hogy a határőrizeti szervek sztrájkja miatt akadozik a személyek és szállítmányok ki- és beléptetése Görögországba.

Az athéni hírügynökség jelentése szerint a három napja tartó sztrájk legsúlyosabban a görög-macedón határszakaszt érinti, ahol kamionok és személyautók ezrei torlódtak fel. Sokan hétfő óta a határátkelőkön vesztegelnek. A jelentések szerint a helyzet sokkal súlyosabb a határ macedón oldalán, mint a görög részen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását